SUROVINY

  • 2 vepřové kotlety
  • 1 jablko
  • 20 g najemno nakrájené cibule
  • 60 ml jablečného cideru
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • špetka mleté skořice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 30 g hladké mouky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce sušených brusinek
  • 1 badyán
  • sůl
  • pepř

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužninu nakrájíme na plátky. Vložíme do misky a přidáme cukr, skořici a citronovou šťávu. Promícháme.
  • 3
    Maso důkladně osolíme a opepříme ze všech stran a lehce ho poprášíme moukou. Na pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Dáme ho stranou.
  • 4
    Do pánve přidáme nakrájenou cibuli a zarestujeme ji dozlatova. Přidáme cider, brusinky a badyán a necháme přejít varem.
  • 5
    Do pánve rozložíme nakrájená jablka spolu se šťávou a na ně položíme opečené maso. Vložíme na 5 minut do rozehřáté trouby. Upečené maso necháme před podáváním alespoň 4 minuty odpočinout v pokojové teplotě.

TIP

Potřebujete pánev vhodnou do trouby.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM