SUROVINY NA RYBU

  • 4 filety candáta s kůží po 200 g
  • 80 g přepuštěného másla
  • 40 g másla
  • 4 snítky tymiánu
  • sůl

SUROVINY NA PYRÉ

  • 750 g mrkve
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 200 g másla
  • 1 lžička soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

POSTUP NA RYBU

  • 1
    V nepřilnavé pánvi na vyšším ohni rozpálíme 40 g přepuštěného másla a položíme na ni porce ryby kůží dolů a jemně je na 10 vteřin přitiskneme prsty, aby se maso nezkroutilo.
  • 2
    Takto rybu opékáme 1,5 minuty, poté přidáme zbylé přepuštěné máslo, stáhneme oheň na polovinu a ryby pečeme další 1,5 minuty.
  • 3
    Ryby otočíme a do pánve přidáme čerstvé máslo a lístky tymiánu. Na středním ohni rybu lžící přeléváme rozpuštěným máslem a takto ji opékáme další 2 minuty. Hotovou rybu osolíme a na talíři každou porci lehce přelijeme trochou másla, ve kterém se pekla.

POSTUP NA PYRÉ

  • 1
    Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Spolu s ostatními surovinami vložíme do kastrolu a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a vaříme, dokud není mrkev měkká a tekutina se nesvaří do konzistence sirupu.
  • 2
    Vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem a přepasírujeme přes jemné síto do čistého rendlíku.
  • 3
    Dle potřeby pyré dochutíme solí, případně rozředíme teplým zeleninovým vývarem.

TIP

Pro přípravu pyré můžete místo zeleninového vývaru použít vodu. Pro jeho přípravu budete potřebovat také ponorný mixér a jemné síto. Mrkvové pyré můžete dochutit špetkou cukru krupice.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA RYBU

 
 
 
 
 

SUROVINY NA PYRÉ

 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM