• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

RYBA

  • 4 filety candáta s kůží po 200 g
  • 80 g přepuštěného másla
  • 40 g másla
  • 4 snítky tymiánu
  • sůl

PYRÉ

  • 750 g mrkve
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 200 g másla
  • 1 lžička soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA RYBU

  • 1V nepřilnavé pánvi na vyšším ohni rozpálíme 40 g přepuštěného másla a položíme na ni porce ryby kůží dolů a jemně je na 10 vteřin přitiskneme prsty, aby se maso nezkroutilo.
  • 2Takto rybu opékáme 1,5 minuty, poté přidáme zbylé přepuštěné máslo, stáhneme oheň na polovinu a ryby pečeme další 1,5 minuty.
  • 3Ryby otočíme a do pánve přidáme čerstvé máslo a lístky tymiánu. Na středním ohni rybu lžící přeléváme rozpuštěným máslem a takto ji opékáme další 2 minuty. Hotovou rybu osolíme a na talíři každou porci lehce přelijeme trochou másla, ve kterém se pekla.

POSTUP NA PYRÉ

  • 1Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Spolu s ostatními surovinami vložíme do kastrolu a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a vaříme, dokud není mrkev měkká a tekutina se nesvaří do konzistence sirupu.
  • 2Vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem a přepasírujeme přes jemné síto do čistého rendlíku.
  • 3Dle potřeby pyré dochutíme solí, případně rozředíme teplým zeleninovým vývarem.

TIP

Pro přípravu pyré můžete místo zeleninového vývaru použít vodu. Pro jeho přípravu budete potřebovat také ponorný mixér a jemné síto. Mrkvové pyré můžete dochutit špetkou cukru krupice.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

RYBA

4 filety candáta s kůží po 200 g
80 g přepuštěného másla
40 g másla
 
4 snítky tymiánu
 
sůl
 

PYRÉ

750 g mrkve
 
750 ml zeleninového vývaru
 
200 g másla
 
1 lžička soli
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.