SUROVINY NA MASO

  • 2 kachní prsa s kůží po 220 g
  • 2 špetky soli Maldon na dozdobení a dochucení
  • sůl

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 1 pomeranč
  • 250 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 lžička studeného másla
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

POSTUP NA MASO

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Kůži na prsou nařízneme ostrým nožem na čtverečky. Opatrně, abychom nenařízli maso! Na straně kůže maso důkladně osolíme a sůl opatrně vmasírujeme do kůže. Maso zlehka osolíme i z druhé strany.
  • 3
    Pánev položíme na sporák, maso na ni položíme kůží dolů tak, aby se jednotlivé porce nedotýkaly, a zapneme oheň na střední hodnotu. Maso postupně lžící poléváme vypečeným tukem. Takto ho opékáme 6 minut.
  • 4
    Maso otočíme a stejným způsobem ho opékáme 1 minutu.
  • 5
    Kachní sádlo slijeme z pánve do misky a uschováme pro jiné použití.
  • 6
    Pánev s masem vložíme do rozehřáté trouby na 8 minut. Upečené maso vyndáme z trouby a necháme ho 3–4 minuty odpočinout na prkénku. Poté ho nakrájíme na tenké plátky.
  • 7
    Pomerančovou omáčku prohřejeme a opatrně z ní přeskládej na talíř kolečka pomerančů. Na pomeranč položíme nakrájená kachní prsa, přelijeme je omáčkou a každou porci dochutíme špetkou soli Maldon.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1
    Pomeranč důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 2
    V rendlíku na mírném ohni zahřejeme pomerančovou šťávu a necháme v ní za občasného míchání rozpustit cukr.
  • 3
    Přidáme plátky pomeranče, špetku soli, přivedeme k mírnému varu a vaříme 10 minut.
  • 4
    Omáčku stáhneme z ohně a vmícháme do ní máslo.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA MASO

 
 
 

SUROVINY NA OMÁČKU

 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM