• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

BRAMBORÁK

  • 700 g oloupaných brambor
  • 240 g pohanky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • sádlo na smažení
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na bramborák

  • 1Pohanku nasypeme do hrnce s 1 l osolené vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme nezakryté 30 minut. Uvařenou pohanku scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a nasypeme do mísy.
  • 2Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do mísy k pohance přidáme brambory, česnek, vejce, kmín, majoránku, pepř, 2 lžičky soli a důkladně promícháme. Nakonec přimícháme mouku. Směs necháme v lednici půl hodiny odležet.
  • 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo. Naběračkou do něj nalijeme těsto a bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.

TIP

Majoránku rozemněte mezi prsty, uvolní se její vůně. Pohanka by měla být lehce rozvařená, ale ne blátivá.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

BRAMBORÁK

700 g oloupaných brambor
240 g pohanky
2 lžíce hladké mouky
 
2 stroužky česneku
 
2 vejce
 
1 lžička kmínu
 
1 lžička sušené majoránky
 
sádlo na smažení
 
pepř
 
sůl