4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

BRAMBORÁK

  • 700 g oloupaných brambor
  • 240 g pohanky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • sádlo na smažení
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na bramborák

  • 1Pohanku nasypeme do hrnce s 1 l osolené vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme nezakryté 30 minut. Uvařenou pohanku scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a nasypeme do mísy.
  • 2Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do mísy k pohance přidáme brambory, česnek, vejce, kmín, majoránku, pepř, 2 lžičky soli a důkladně promícháme. Nakonec přimícháme mouku. Směs necháme v lednici půl hodiny odležet.
  • 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo. Naběračkou do něj nalijeme těsto a bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.
Tip
Majoránku rozemněte mezi prsty, uvolní se její vůně. Pohanka by měla být lehce rozvařená, ale ne blátivá.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

BRAMBORÁK

700 g oloupaných brambor

Brambory typ A, B, C bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

240 g pohanky

Pohanka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 lžíce hladké mouky

 

2 stroužky česneku

 

2 vejce

 

1 lžička kmínu

 

1 lžička sušené majoránky

 

sádlo na smažení

 

pepř

 

sůl