Milí zákazníci, abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, počet položek nákupu je omezen na 35. Současně rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami (s výjimkou seniorů a ZTP). Při přebírání nákupu mějte prosím roušku a pokud to není nutné, nevracejte nám tašky ani vratné obaly. Všechny Vás prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Pohankový bramborák

4 PORCE

Suroviny na bramborák

  • 700 g oloupaných brambor
  • 240 g pohanky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • sádlo na smažení
  • pepř
  • sůl

Postup na bramborák

  • 1
    Pohanku nasypeme do hrnce s 1 l osolené vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme nezakryté 30 minut. Uvařenou pohanku scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a nasypeme do mísy.
  • 2
    Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do mísy k pohance přidáme brambory, česnek, vejce, kmín, majoránku, pepř, 2 lžičky soli a důkladně promícháme. Nakonec přimícháme mouku. Směs necháme v lednici půl hodiny odležet.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo. Naběračkou do něj nalijeme těsto a bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.

TIP

Majoránku rozemněte mezi prsty, uvolní se její vůně. Pohanka by měla být lehce rozvařená, ale ne blátivá.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef