• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g hovězího krku
  • 150 g sušených švestek
  • 100 g švestkových povidel
  • 3 lžíce slivovice
  • 150 g oloupané mrkve
  • 150 g oloupaného celeru
  • 120 g oloupané cibule
  • 20 g medu
  • 10 g oloupaného česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm. Mrkev a celer nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, cibuli nahrubo a česnek na plátky.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme mrkev a celer a za častého míchání restujeme 4 minuty. Přidáme cibuli a za častého míchání restujeme 3 minuty.
  • 3Přidáme maso a za častého míchání restujeme, dokud se z kastrolu nevyvaří všechna tekutina. Jakmile na dně kastrolu zbude opět jen tuk, přidáme česnek a 100 g sušených švestek a promícháme.
  • 4Přidáme povidla, promícháme, přilijeme víno a 500 ml vody, přidáme med, sůl a pepř a promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň na minimum a necháme dusit 2,5 hodiny doměkka.
  • 5Měkké maso vybereme z omáčky a dáme do čistého kastrolu. Omáčku propasírujeme přes cedník do kastrolu k masu.
  • 6Zbylé švestky nakrájíme na nudličky široké 0,5 cm a vložíme je do omáčky. Přidáme slivovici a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu, stáhneme z ohně a necháme 10 minut odpočinout.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

600 g hovězího krku
150 g sušených švestek
100 g švestkových povidel
 
3 lžíce slivovice
 
150 g oloupané mrkve
 
150 g oloupaného celeru
 
120 g oloupané cibule
 
20 g medu
 
10 g oloupaného česneku
 
200 ml červeného vína
 
5 lžic rostlinného oleje
 
1 lžička čerstvě mletého pepře
 
1 lžička soli
 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.