Skip navigation
  • Dear customers, today our couriers are already spending the holiday evening with their loved ones. However, you can continue placing orders, and we will deliver your purchases on December 26th. We wish you a wonderful holiday season.

4-6 Servings
Majstrštyk

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 600 g hovězího krku
  • 150 g oloupané mrkve
  • 150 g oloupaného celeru
  • 120 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 150 g sušených švestek
  • 100 g švestkových povidel
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 20 g medu
  • 3 lžíce slivovice

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm. Mrkev a celer nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, cibuli nahrubo a česnek na plátky.
  • 2
    V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme mrkev a celer a za častého míchání restujeme 4 minuty. Přidáme cibuli a za častého míchání restujeme 3 minuty.
  • 3
    Přidáme maso a za častého míchání restujeme, dokud se z kastrolu nevyvaří všechna tekutina. Jakmile na dně kastrolu zbude opět jen tuk, přidáme česnek a 100 g sušených švestek a promícháme.
  • 4
    Přidáme povidla, promícháme, přilijeme víno a 500 ml vody, přidáme med, sůl a pepř a promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň na minimum a necháme dusit 2,5 hodiny doměkka.
  • 5
    Měkké maso vybereme z omáčky a dáme do čistého kastrolu. Omáčku propasírujeme přes cedník do kastrolu k masu.
  • 6
    Zbylé švestky nakrájíme na nudličky široké 0,5 cm a vložíme je do omáčky. Přidáme slivovici a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu, stáhneme z ohně a necháme 10 minut odpočinout.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH BEER