Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g hovězího krku
- 150 g sušených švestek
- 100 g švestkových povidel
- 3 lžíce slivovice
- 150 g oloupané mrkve
- 150 g oloupaného celeru
- 120 g oloupané cibule
- 20 g medu
- 10 g oloupaného česneku
- 200 ml červeného vína
- 5 lžic rostlinného oleje
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 1 lžička soli
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm. Mrkev a celer nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, cibuli nahrubo a česnek na plátky.
- 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme mrkev a celer a za častého míchání restujeme 4 minuty. Přidáme cibuli a za častého míchání restujeme 3 minuty.
- 3Přidáme maso a za častého míchání restujeme, dokud se z kastrolu nevyvaří všechna tekutina. Jakmile na dně kastrolu zbude opět jen tuk, přidáme česnek a 100 g sušených švestek a promícháme.
- 4Přidáme povidla, promícháme, přilijeme víno a 500 ml vody, přidáme med, sůl a pepř a promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň na minimum a necháme dusit 2,5 hodiny doměkka.
- 5Měkké maso vybereme z omáčky a dáme do čistého kastrolu. Omáčku propasírujeme přes cedník do kastrolu k masu.
- 6Zbylé švestky nakrájíme na nudličky široké 0,5 cm a vložíme je do omáčky. Přidáme slivovici a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu, stáhneme z ohně a necháme 10 minut odpočinout.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef