4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g hovězího krku
  • 150 g sušených švestek
  • 100 g švestkových povidel
  • 3 lžíce slivovice
  • 150 g oloupané mrkve
  • 150 g oloupaného celeru
  • 120 g oloupané cibule
  • 20 g medu
  • 10 g oloupaného česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm. Mrkev a celer nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, cibuli nahrubo a česnek na plátky.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme mrkev a celer a za častého míchání restujeme 4 minuty. Přidáme cibuli a za častého míchání restujeme 3 minuty.
  • 3Přidáme maso a za častého míchání restujeme, dokud se z kastrolu nevyvaří všechna tekutina. Jakmile na dně kastrolu zbude opět jen tuk, přidáme česnek a 100 g sušených švestek a promícháme.
  • 4Přidáme povidla, promícháme, přilijeme víno a 500 ml vody, přidáme med, sůl a pepř a promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň na minimum a necháme dusit 2,5 hodiny doměkka.
  • 5Měkké maso vybereme z omáčky a dáme do čistého kastrolu. Omáčku propasírujeme přes cedník do kastrolu k masu.
  • 6Zbylé švestky nakrájíme na nudličky široké 0,5 cm a vložíme je do omáčky. Přidáme slivovici a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu, stáhneme z ohně a necháme 10 minut odpočinout.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

600 g hovězího krku

Hovězí krk bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g sušených švestek

Sušené švestky bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g švestkových povidel

 

3 lžíce slivovice

 

150 g oloupané mrkve

 

150 g oloupaného celeru

 

120 g oloupané cibule

 

20 g medu

 

10 g oloupaného česneku

 

200 ml červeného vína

 

5 lžic rostlinného oleje

 

1 lžička čerstvě mletého pepře

 

1 lžička soli

 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.