½ kávové lžičky hřebíčku - hřebíček celý je potřeba umlít
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého koriandru
2 lžičky kari koření
15 g najemno nakrájeného koriandru
1 zarovnaná lžička soli
POSTUP
1
Řepu nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm, vložíme do mísy a dáme stranou. Oba druhy cibule, česnek, zázvor a rajčata nakrájíme najemno. Dáme stranou.
2
V misce smícháme sůl, kardamom, hřebíček, skořici, koriandr a kari. Dáme stranou. V další misce smícháme 200 ml vody s kokosovým mlékem a dáme stranou.
3
V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej s máslem, přidáme obě cibule a za stálého míchání 1 minutu restujeme. Stáhneme oheň na polovinu, přidáme česnek, zázvor a rajčata a za stálého míchání restujeme půl minuty.
4
Přidáme řepu a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme mleté koření smíchané v misce a za stálého míchání restujeme další minutu
5
Přidáme vodu s kokosovým mlékem, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a zvolna vaříme za občasného zamíchání 6–8 minut nebo než bude řepa měkká.
6
Stáhneme z ohně, dochutíme případně solí a vmícháme nakrájený koriandr.
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef