Kari z červené řepy

4 PORCE

SUROVINY

  • 700 g oloupané červené řepy
  • 40 g oloupané červené cibule
  • 40 g oloupané cibule
  • 5 g oloupaného česneku
  • 5 g oloupaného zázvoru
  • 70 g rajčat
  • 300 ml kokosového mléka
  • 50 g rostlinného oleje
  • 50 g másla
  • 1 kávová lžička mletého kardamomu
  • ½ kávové lžičky hřebíčku - hřebíček celý je potřeba umlít
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky kari koření
  • 15 g najemno nakrájeného koriandru
  • 1 zarovnaná lžička soli

POSTUP

  • 1
    Řepu nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm, vložíme do mísy a dáme stranou. Oba druhy cibule, česnek, zázvor a rajčata nakrájíme najemno. Dáme stranou.
  • 2
    V misce smícháme sůl, kardamom, hřebíček, skořici, koriandr a kari. Dáme stranou. V další misce smícháme 200 ml vody s kokosovým mlékem a dáme stranou.
  • 3
    V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme olej s máslem, přidáme obě cibule a za stálého míchání 1 minutu restujeme. Stáhneme oheň na polovinu, přidáme česnek, zázvor a rajčata a za stálého míchání restujeme půl minuty.
  • 4
    Přidáme řepu a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme mleté koření smíchané v misce a za stálého míchání restujeme další minutu
  • 5
    Přidáme vodu s kokosovým mlékem, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a zvolna vaříme za občasného zamíchání 6–8 minut nebo než bude řepa měkká.
  • 6
    Stáhneme z ohně, dochutíme případně solí a vmícháme nakrájený koriandr.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY