Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCEHitovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • čerstvé jahody (20–30 ks)
  • 1 kg měkkého tučného tvarohu
  • 600 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta
  • 120 g rozehřátého másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 4–6 lžic zakysané smetany
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Tvaroh dáme do větší mísy, přidáme špetku soli, vejce a mouku a vypracujeme jemné těsto. Těsto nesmí být řídké, podle potřeby tedy dosypeme další mouku. Těsto necháme 15 minut odpočinout v lednici.
  • 2Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Jahody odstopkujeme, omyjeme a osušíme.
  • 3Na pomoučeném válu nebo pracovní ploše vyválíme z těsta váleček silný 4 cm. Rozkrájíme ho na stejně velké dílky, které rozmáčkneme na placky. Do středu každé placky položíme jahodu, zabalíme ji a pečlivě vytvarujeme knedlík. Knedlíky ihned vkládáme do vroucí vody a vaříme je 6 minut.
  • 4Plochým sítkem nebo děrovanou lžící knedlíky vyndáme na talíř, polijeme zakysanou smetanou, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.

TIP

Knedlíky musíte zabalit skutečně pečlivě, nikde nesmí být ani skulinka, jinak by se těsto při vaření protrhlo a jahody by se vykutálely do vody. Nevařte knedlíky moc dlouho, jahody uvnitř by měly zůstat pevné. Pokud byste knedlíky vařili dlouho, jahody by se rozvařily. Knedlíky můžete posypat i strouhaným tvrdým tvarohem nebo polít kvalitním bílým jogurtem.
Roman Vaněk

Autor receptu

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recept

Máte vlastní recept, který rádi vaříte? Nebo jste našli nějaký na internetu? Nahrajte si ho jednoduše na Rohlík a nakupte na něj za pár sekund.

Přidat recept

SUROVINY

čerstvé jahody (20–30 ks)

Jahody bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 kg měkkého tučného tvarohu

Plnotučný tvaroh měkký bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

600 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta

 

120 g rozehřátého másla

 

60 g moučkového cukru

 

4 vejce

 

4–6 lžic zakysané smetany

 

špetka soli

 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.