Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 1 kg měkkého tučného tvarohu
  • špetka soli
  • 4 vejce
  • 600 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta
  • čerstvé jahody (20–30 ks)
  • 60 g moučkového cukru
  • 120 g rozehřátého másla
  • 4–6 lžic zakysané smetany

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

Instructions

  • 1
    Tvaroh dáme do větší mísy, přidáme špetku soli, vejce a mouku a vypracujeme jemné těsto. Těsto nesmí být řídké, podle potřeby tedy dosypeme další mouku. Těsto necháme 15 minut odpočinout v lednici.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Jahody odstopkujeme, omyjeme a osušíme.
  • 3
    Na pomoučeném válu nebo pracovní ploše vyválíme z těsta váleček silný 4 cm. Rozkrájíme ho na stejně velké dílky, které rozmáčkneme na placky. Do středu každé placky položíme jahodu, zabalíme ji a pečlivě vytvarujeme knedlík. Knedlíky ihned vkládáme do vroucí vody a vaříme je 6 minut.
  • 4
    Plochým sítkem nebo děrovanou lžící knedlíky vyndáme na talíř, polijeme zakysanou smetanou, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.
Tip
Knedlíky musíte zabalit skutečně pečlivě, nikde nesmí být ani skulinka, jinak by se těsto při vaření protrhlo a jahody by se vykutálely do vody. Nevařte knedlíky moc dlouho, jahody uvnitř by měly zůstat pevné. Pokud byste knedlíky vařili dlouho, jahody by se rozvařily. Knedlíky můžete posypat i strouhaným tvrdým tvarohem nebo polít kvalitním bílým jogurtem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients

PAIRING DISHES WITH COFFEE