Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4 vepřové kotlety s kostí po 250 g
  • 150 g oloupané cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 50 g nakládaných okurek
  • 100 g slaniny
  • 20 g kaparů
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 300 ml smetany, min. 31%
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • 150 g žampionů

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na jemné plátky. Okurky nakrájíme podélně na jemné nudličky. Slaninu nakrájíme na špalíčky o hraně 0,5 cm. Žampiony nakrájíme na šestiny, kapary najemno.
  • 3
    Tučný okraj kotlety na několika místech nařízneme až k masité části. Maso důkladně osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a kotlety na něm postupně opečeme ze všech stran dozlatova. Nejprve na tenčí straně s tukem. Opečené maso dáme stranou na talíř.
  • 4
    Do pánve přidáme slaninu a restujeme 1 minutu. Přidáme cibuli, česnek, tymián a žampiony a za občasného míchání restujeme 4 minuty. Přidáme protlak, promícháme, přidáme nakrájené kapary a okurky a promícháme. Přilijeme smetanu a promícháme.
  • 5
    Směs vlijeme do pekáčku, položíme na ni připravené maso a pekáček překryjeme alobalem. Vložíme do rozehřáté trouby na 25 minut. Poté sundáme alobal a pečeme dalších 15 minut.
Tip
Místo čerstvých žampionů můžete použít konzervované. Pokud použijete kapary naložené v soli, nejdřív je 2× propláchněte v čisté vodě.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE