Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
6 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg brambor, varný typ B
  • 250 g vařeného uzeného masa
  • 200 g oloupané cibule
  • 6 vajec a 5 uvařených natvrdo
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • 350 ml plnotučného mléka
  • strouhanka na vysypání pekáče
  • 2 lžíce sádla
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 170 ºC. Pekáč vymažeme 1 lžící sádla a vysypeme strouhankou.
  • 2Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme prochladnout a oloupeme je. Nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Maso také nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka.
  • 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme zbylé sádlo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět.
  • 4Do pekáče střídavě vrstvíme nakrájené brambory, které osolíme a opepříme, uzené maso, vařená vejce a cibuli. Skončíme vrstvou brambor.
  • 5V misce rozšleháme vidličkou vejce s mlékem a smetanou, přidáme 2 špetky soli a čerstvě mletého pepře. Směs vlijeme do pekáče, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 50 minut. Vyndáme z trouby a necháme 10 minut odpočinout.

TIP

K francouzským bramborám se výborně hodí nakládané okurky či zelenina nebo zelný salát.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

1 kg brambor, varný typ B
Brambory typ A, B, C bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
250 g vařeného uzeného masa
Uzené maso bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
200 g oloupané cibule
 
6 vajec a 5 uvařených natvrdo
 
100 ml smetany, min. 31%
 
350 ml plnotučného mléka
 
strouhanka na vysypání pekáče
 
2 lžíce sádla
 
pepř
 
sůl
 

Tip na přílohu

Nakládané okurky
Nakládané okurky