Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

6 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 2 lžíce sádla
  • strouhanka na vysypání pekáče
  • 1 kg brambor, varný typ B
  • 250 g vařeného uzeného masa
  • 6 vajec a 5 uvařených natvrdo
  • 200 g oloupané cibule
  • 100 ml smetany, min. 31%
  • 350 ml plnotučného mléka
  • sůl
  • pepř
  • nakládané okurky

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 170 ºC. Pekáč vymažeme 1 lžící sádla a vysypeme strouhankou.
  • 2
    Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme prochladnout a oloupeme je. Nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Maso také nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme zbylé sádlo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zesklovatět.
  • 4
    Do pekáče střídavě vrstvíme nakrájené brambory, které osolíme a opepříme, uzené maso, vařená vejce a cibuli. Skončíme vrstvou brambor.
  • 5
    V misce rozšleháme vidličkou vejce s mlékem a smetanou, přidáme 2 špetky soli a čerstvě mletého pepře. Směs vlijeme do pekáče, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 50 minut. Vyndáme z trouby a necháme 10 minut odpočinout.
Tip
K francouzským bramborám se výborně hodí nakládané okurky či zelenina nebo zelný salát.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS