Suroviny

  • 1 pstruh o váze 450 g
  • 70 g másla
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 větvička rozmarýnu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Ještě potřebujete

  • nůžky
  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

Postup

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C. Máslo nakrájíme na plátky.
  • 2
    Rybě nůžkami odstřihneme ploutve. Omyjeme ji pod studenou tekoucí vodou a pečlivě osušíme. Poté ji osolíme a opepříme ze všech stran, i zevnitř.
  • 3
    Dovnitř ryby vložíme bylinky a 20 g másla. Na plech položíme pečicí papír, na něj 20 g másla a na něj připravenou rybu. Rybu poklademe zbylým máslem a plech s rybou vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 15 minut. Rybu ihned podáváme přelitou máslem, ve kterém se pekla.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

 
 
 
 
 
 

Ještě potřebujete

 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM