Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 400 g oloupané cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 3 bobkové listy
- 1 l hovězího vývaru
- pepř
- sůl
- 1 kg jeleního masa na guláš
PAIRING DISHES WITH WINE
- Ideálním doplňkem ke zvěřině je suché červené víno s plným tělem a pevnou tříslovinou.
INSTRUCTIONS
- 1Cibuli nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm za častého míchání cibuli dohněda. Přidáme maso a restujeme, dokud se nevydusí všechna šťáva, kterou maso pustí. Jakmile se šťáva z masa vyvaří a v kastrolu zbude opět jen tuk, orestujeme maso za častého míchání dozlatova.
- 3Přidáme protlak a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme česnek, badyán a bobkové listy. Přidáme zarovnanou lžičku soli a opepříme čerstvě mletým pepřem. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a přiklopíme pokličkou. Dusíme za občasného míchání 1,5 hodiny nebo než bude maso měkké. Dle potřeby dochutíme solí.
Tip
Cibuli je třeba orestovat pomalu do tmavě hnědé barvy, aby guláš získal na síle.
Omáčku necedíme ani nezahušťujeme, rovnou ji podáváme. Například s čerstvým dalamánkem nebo karlovarským knedlíkem, který najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
