Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg jeleního masa na guláš
  • 400 g oloupané cibule
  • 1 l hovězího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 3 bobkové listy
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Ideálním doplňkem ke zvěřině je suché červené víno s plným tělem a pevnou tříslovinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm za častého míchání cibuli dohněda. Přidáme maso a restujeme, dokud se nevydusí všechna šťáva, kterou maso pustí. Jakmile se šťáva z masa vyvaří a v kastrolu zbude opět jen tuk, orestujeme maso za častého míchání dozlatova.
  • 3Přidáme protlak a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme česnek, badyán a bobkové listy. Přidáme zarovnanou lžičku soli a opepříme čerstvě mletým pepřem. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a přiklopíme pokličkou. Dusíme za občasného míchání 1,5 hodiny nebo než bude maso měkké. Dle potřeby dochutíme solí.
Tip
Cibuli je třeba orestovat pomalu do tmavě hnědé barvy, aby guláš získal na síle. Omáčku necedíme ani nezahušťujeme, rovnou ji podáváme. Například s čerstvým dalamánkem nebo karlovarským knedlíkem, který najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 kg jeleního masa na guláš

Jelení maso na guláš bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

400 g oloupané cibule

Cibule bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 l hovězího vývaru

 

2 stroužky česneku

 

2 hvězdičky badyánu

 

3 bobkové listy

 

2 lžíce sádla

 

1 lžíce rajčatového protlaku

 

pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Ideálním doplňkem ke zvěřině je suché červené víno s plným tělem a pevnou tříslovinou.