Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g oloupané cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 bobkové listy
  • 1 l hovězího vývaru
  • pepř
  • sůl
  • 1 kg jeleního masa na guláš

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Ideálním doplňkem ke zvěřině je suché červené víno s plným tělem a pevnou tříslovinou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Cibuli nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm za častého míchání cibuli dohněda. Přidáme maso a restujeme, dokud se nevydusí všechna šťáva, kterou maso pustí. Jakmile se šťáva z masa vyvaří a v kastrolu zbude opět jen tuk, orestujeme maso za častého míchání dozlatova.
  • 3
    Přidáme protlak a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme česnek, badyán a bobkové listy. Přidáme zarovnanou lžičku soli a opepříme čerstvě mletým pepřem. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a přiklopíme pokličkou. Dusíme za občasného míchání 1,5 hodiny nebo než bude maso měkké. Dle potřeby dochutíme solí.
Tip
Cibuli je třeba orestovat pomalu do tmavě hnědé barvy, aby guláš získal na síle. Omáčku necedíme ani nezahušťujeme, rovnou ji podáváme. Například s čerstvým dalamánkem nebo karlovarským knedlíkem, který najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM