Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR BURGER

  • 600 g mletého hovězího krku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce kari
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • rostlinný olej na potření masa

INGREDIENTS FOR FLAVOURED MAYONNAISE

  • 100 g majonézy
  • 50 g kečupu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • 1 lžíce burákového másla

INGREDIENTS FOR MINI SALAD

  • 100 g oloupané mrkve
  • 100 g salátové okurky
  • 50 g oloupané červené cibule
  • 1 lžička cukru krupice
  • 1 lžíce rýžového octa
  • špetka soli

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 4 bagety o délce 16 cm
  • 2 lžíce změklého másla
  • 40 g nahrubo nasekaného čerstvého koriandru

PAIRING DISHES WITH WINE

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

INSTRUCTIONS FOR FLAVOURED MAYONNAISE

  • 1
    Všechny suroviny smícháme v misce a dáme do ledničky.

INSTRUCTIONS FOR MINI SALAD

  • 1
    Mrkev a okurku škrabkou podélně nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na velmi jemné plátky. V misce smícháme nakrájenou zeleninu se solí, cukrem a octem.

INSTRUCTIONS FOR BURGER

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    V misce smícháme maso se solí a kořením. Ze směsi vytvarujeme 16 kuliček a lehce je zmáčkneme.
  • 3
    Na středním ohni rozehřejeme pánev, masové kuličky na plochých stranách potřeme olejem a opečeme je 3 minuty z každé strany. Poté je dáme do rozehřáté trouby na 5 minut dopéct. Vyndáme a necháme na teplém místě.
  • 4
    Teplotu v troubě zvýšíme na 200 °C.
  • 5
    Bagety podélně rozřízneme a na řezné ploše je potřeme máslem. Vložíme je na 3 minuty do rozehřáté trouby.
  • 6
    Opečené bagety namažeme ochucenou majonézou. Na spodní část bagety položíme čtvrtinu salátku, na něj položíme 4 masové kuličky, posypeme je čtvrtinou nasekaného koriandru a přiklopíme vrchní částí bagety. Takto připravíme všechny porce.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR BURGER

INGREDIENTS FOR FLAVOURED MAYONNAISE

INGREDIENTS FOR MINI SALAD

INGREDIENTS FOR COMPLETION

PAIRING DISHES WITH WINE