SUROVINY

  • těsto na 1 pizzu
  • 1 větší rajče
  • 180 g konzervovaných drcených rajčat
  • 130 g Mozzarella di Bufala
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 10 lístků bazalky
  • 2 špetky soli

POSTUP

  • 1
    Rajče navrchu nařízneme malým nožem do kříže tak, aby zůstala naříznutá jen slupka a ponoříme ho do vroucí vody na 20 vteřin. Ihned ho přendáme do misky s ledovou vodou a necháme ho 1 minutu zchladit. Poté ho oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm.
  • 2
    Mozzarellu nakrájíme na plátky. Konzervovaná rajčata rozmixujeme nebo propasírujeme a smícháme se solí a olivovým olejem.
  • 3
    Připravené roztažené těsto na 1 pizzu potřeme rajčatovou směsí, rozložíme rovnoměrně kolečka rajčat a dáme péct na zcela rozpálený plech nebo kámen do trouby rozehřáté na maximum na 3 minuty.
  • 4
    Pizzu z trouby vyndáme, rozložíme na ni nakrájenou mozzarellu, vrátíme do trouby a necháme ještě 1 minutu dopéct tak, aby mozzarela jen povolila, ale neroztekla se.
  • 5
    Hotovou pizzu vyndáme z trouby a rozložíme na ni bazalkové lístky.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY