• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.
4 PORCE
HITOVKA

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g uvařených pšeničných nudlí
  • 400 g kuřecích prsou bez kůže
  • 230 g červené papriky
  • 150 g mrkve
  • 130 g čínského zelí
  • 110 g žampionů
  • 100 g zelené papriky
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 40 g pórku
  • 40 g nesolených buráků
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 20 g rostlinného oleje
  • 10 g česneku
  • 4 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 hrst lístků koriandru
  • čerstvě mletý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Mrkev očistíme, podélně rozkrojíme a šikmo nakrájíme na tenké plátky. Z paprik odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Zázvor a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2Žampionům odřízneme nohy a kloboučky nakrájíme na plátky silné 1 cm. Zelí nakrájíme na nudličky silné 1 cm. Maso podélně rozřízneme na 2 plátky a nakrájíme na nudličky 1 x 6 cm. Řapíkatý celer očistíme a šikmo nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 3Buráky dáme do menší rozehřáté pánve a na středním ohni je orestujeme za stálého míchání 4 minuty dozlatova. Necháme vychladnout a nahrubo nakrájíme.
  • 4Na pánvi rozpálíme zprudka oba oleje. Přidáme zázvor, česnek a ½ minuty mícháme. Pozor, česnek se nesmí spálit! Přidáme kuřecí maso, opepříme ho a 2 minuty restujeme za občasného míchání. Přisypeme kurkumu, zamícháme, přidáme mrkev, žampiony, řapíkatý celer a pórek. Restujeme 2 minuty. Přidáme papriky a další 1 minutu za častého míchání restujeme.
  • 5Přidáme ústřicovou, rybí a sójovou omáčku, dobře promícháme a přilijeme 2 lžíce vody. Restujeme další 1 minutu.
  • 6Promícháme a po celé ploše pánve rukou rozprostřeme nudle. Promícháme a přidáme zelí. Důkladně promícháme, stáhneme z ohně a mícháme další1 minutu. Vmícháme lístky koriandru. Podáváme posypané restovanými buráky.

TIP

K přípravě budete potřebovat širokou pánev s nepřilnavým povrchem, nejlépe o průměru 32 cm.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

400 g uvařených pšeničných nudlí
400 g kuřecích prsou bez kůže
230 g červené papriky
 
150 g mrkve
 
130 g čínského zelí
 
110 g žampionů
 
100 g zelené papriky
 
50 g řapíkatého celeru
 
40 g pórku
 
40 g nesolených buráků
 
30 g čerstvého zázvoru
 
20 g rostlinného oleje
 
10 g česneku
 
4 lžíce ústřicové omáčky
 
2 lžíce rybí omáčky
 
2 lžíce sójové omáčky
 
1 lžíce sezamového oleje
 
½ lžičky kurkumy
 
1 hrst lístků koriandru
 
čerstvě mletý pepř