Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Smažené nudle s kuřecím masem

4 PORCE
HITOVKA

SUROVINY

  • 400 g uvařených pšeničných nudlí
  • 400 g kuřecích prsou bez kůže
  • 230 g červené papriky
  • 150 g mrkve
  • 130 g čínského zelí
  • 110 g žampionů
  • 100 g zelené papriky
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 40 g pórku
  • 40 g nesolených buráků
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 20 g rostlinného oleje
  • 10 g česneku
  • 4 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 hrst lístků koriandru
  • čerstvě mletý pepř

POSTUP

  • 1
    Mrkev očistíme, podélně rozkrojíme a šikmo nakrájíme na tenké plátky. Z paprik odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Zázvor a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    Žampionům odřízneme nohy a kloboučky nakrájíme na plátky silné 1 cm. Zelí nakrájíme na nudličky silné 1 cm. Maso podélně rozřízneme na 2 plátky a nakrájíme na nudličky 1 x 6 cm. Řapíkatý celer očistíme a šikmo nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 3
    Buráky dáme do menší rozehřáté pánve a na středním ohni je orestujeme za stálého míchání 4 minuty dozlatova. Necháme vychladnout a nahrubo nakrájíme.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme zprudka oba oleje. Přidáme zázvor, česnek a ½ minuty mícháme. Pozor, česnek se nesmí spálit! Přidáme kuřecí maso, opepříme ho a 2 minuty restujeme za občasného míchání. Přisypeme kurkumu, zamícháme, přidáme mrkev, žampiony, řapíkatý celer a pórek. Restujeme 2 minuty. Přidáme papriky a další 1 minutu za častého míchání restujeme.
  • 5
    Přidáme ústřicovou, rybí a sójovou omáčku, dobře promícháme a přilijeme 2 lžíce vody. Restujeme další 1 minutu.
  • 6
    Promícháme a po celé ploše pánve rukou rozprostřeme nudle. Promícháme a přidáme zelí. Důkladně promícháme, stáhneme z ohně a mícháme další1 minutu. Vmícháme lístky koriandru. Podáváme posypané restovanými buráky.

TIP

K přípravě budete potřebovat širokou pánev s nepřilnavým povrchem, nejlépe o průměru 32 cm.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef