• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.
4 PORCE
HITOVKA

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KUŘE

  • 800 g kuřecích prsou bez kůže
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 160 g slaniny
  • 200 g oloupané cibule
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 80 g másla
  • 600 ml smetany, min. 31%
  • 150 g žervé
  • 50 g rostlinného oleje
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Slaninu nakrájíme na hranolky široké 1 cm.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme máslo a olej, přidáme maso a orestujeme ho dozlatova ze všech stran. Vyndáme a dáme stranou. Do kastrolu přidáme slaninu a za občasného míchání restujeme 1,5 minuty.
  • 3Přidáme cibuli a česnek a restujeme vše do světle zlaté barvy. Přidáme rajský protlak a restujeme 1 minutu. Přidáme sladkou papriku, promícháme a restujeme 20 vteřin.
  • 4Do kastrolu vrátíme maso, přilijeme polovinu vývaru a promícháme plochou vařečkou ode dna, aby se vytvořený nápek odvařil zpět do tekutiny. Přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na polovinu a tekutinu svaříme na polovinu objemu.
  • 5Přilijeme smetanu, přivedeme k varu, přidáme žervé a dobře promícháme. Vaříme na středním ohni 4 minuty. Přidáme citronovou šťávu, promícháme, stáhneme z ohně a dle chuti osolíme a opepříme.

TIP

Do omáčky můžete přidat 1 lžičku uzené papriky a špetku papriky pálivé. Mletou papriku přidávejte vždy do rozehřátého tuku. Podávejte s těstovinovými kolínky, rýží nebo knedlíkem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

KUŘE

800 g kuřecích prsou bez kůže
600 ml kuřecího vývaru
160 g slaniny
 
200 g oloupané cibule
 
2 oloupané stroužky česneku
 
80 g másla
 
600 ml smetany, min. 31%
 
150 g žervé
 
50 g rostlinného oleje
 
šťáva z ½ citronu
 
1 lžíce rajského protlaku
 
2 lžíce sladké papriky
 
pepř
 
sůl
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
 

Tip na přílohu

Těstoviny
Těstoviny
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Rýže
Rýže