Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Kuře na paprice

4–6 PORCÍ
HITOVKA

SUROVINY NA KUŘE

  • 800 g kuřecích prsou bez kůže
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 160 g slaniny
  • 200 g oloupané cibule
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 80 g másla
  • 600 ml smetany, min. 31%
  • 150 g žervé
  • 50 g rostlinného oleje
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

POSTUP

  • 1
    Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Slaninu nakrájíme na hranolky široké 1 cm.
  • 2
    V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme máslo a olej, přidáme maso a orestujeme ho dozlatova ze všech stran. Vyndáme a dáme stranou. Do kastrolu přidáme slaninu a za občasného míchání restujeme 1,5 minuty.
  • 3
    Přidáme cibuli a česnek a restujeme vše do světle zlaté barvy. Přidáme rajský protlak a restujeme 1 minutu. Přidáme sladkou papriku, promícháme a restujeme 20 vteřin.
  • 4
    Do kastrolu vrátíme maso, přilijeme polovinu vývaru a promícháme plochou vařečkou ode dna, aby se vytvořený nápek odvařil zpět do tekutiny. Přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na polovinu a tekutinu svaříme na polovinu objemu.
  • 5
    Přilijeme smetanu, přivedeme k varu, přidáme žervé a dobře promícháme. Vaříme na středním ohni 4 minuty. Přidáme citronovou šťávu, promícháme, stáhneme z ohně a dle chuti osolíme a opepříme.

TIP

Do omáčky můžete přidat 1 lžičku uzené papriky a špetku papriky pálivé. Mletou papriku přidávejte vždy do rozehřátého tuku. Podávejte s těstovinovými kolínky, rýží nebo knedlíkem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef