Kuře na paprice

Kuře na paprice

4–6 porcí

Postup

  • 1
    Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Slaninu nakrájíme na hranolky široké 1 cm.
  • 2
    V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme máslo a olej, přidáme maso a orestujeme ho dozlatova ze všech stran. Vyndáme a dáme stranou. Do kastrolu přidáme slaninu a za občasného míchání restujeme 1,5 minuty.
  • 3
    Přidáme cibuli a česnek a restujeme vše do světle zlaté barvy. Přidáme rajský protlak a restujeme 1 minutu. Přidáme sladkou papriku, promícháme a restujeme 20 vteřin.
  • 4
    Do kastrolu vrátíme maso, přilijeme polovinu vývaru a promícháme plochou vařečkou ode dna, aby se vytvořený nápek odvařil zpět do tekutiny. Přilijeme zbytek vývaru a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na polovinu a tekutinu svaříme na polovinu objemu.
  • 5
    Přilijeme smetanu, přivedeme k varu, přidáme žervé a dobře promícháme. Vaříme na středním ohni 4 minuty. Přidáme citronovou šťávu, promícháme, stáhneme z ohně a dle chuti osolíme a opepříme.

TIP

Do omáčky můžete přidat 1 lžičku uzené papriky a špetku papriky pálivé. Mletou papriku přidávejte vždy do rozehřátého tuku. Podávejte s těstovinovými kolínky, rýží nebo knedlíkem.
Roman Vaněk
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny na kuře

Kuřecí prsa bez kůže — 800 g

Cibule — 200 g oloupané cibule

Příloha

Pravděpodobně máte doma