Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg očištěné telecí plece nebo kýty
  • 400 g oloupané cibule
  • 120 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 1,2 l kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany, min. 31%
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 6 kuliček černého pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

PŘÍLOHA

  • brambory
  • těstoviny
  • rýže
  • houskové knedlíky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1V rendlíku na středním ohni rozehřejeme 60 g másla. Přidáme 40 g hladké mouky, stáhneme oheň na třetinu a 2 minuty za stálého míchání restujeme. Hotovou jíšku dáme na talířek vychladnout.
  • 2Cibuli nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. V hrnci přivedeme k varu 2,5 litru vody a nakrájené maso v ní během 2 minut povaříme. Maso poté slijeme do cedníku, aby okapalo.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme zbylé másla, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Občas zamícháme. Přidáme sladkou papriku a rajský protlak a 30 vteřin za stálého míchání restujeme. Přidáme zblanšírované maso. Osolíme 2 lžičkami soli, dochutíme čerstvě mletým pepřem a zalijeme vývarem jen tak, aby maso bylo téměř potopené. Přivedeme k varu, přidáme koření, promícháme, přiklopíme pokličkou, stáhneme oheň pod třetinu a necháme dusit doměkka. Občas vše promícháme a v případě potřeby dolijeme vývar, aby bylo maso téměř potopené.
  • 4Jakmile je maso takřka měkké, vmícháme do omáčky studenou jíšku, dolijeme vývar, aby omáčka nebyla příliš hustá, a necháme na mírném ohni vařit 15 minut. Měkké maso z omáčky vyjmeme a dáme do čistého kastrolu. Koření z omáčky vyjmeme a vyhodíme. Do omáčky přilijeme smetanu, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a 1 minutu vaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem.
  • 5Omáčku přecedíme do kastrolu na maso a krátce prohřejeme. V případě potřeby můžeme omáčku zředit vývarem, eventuálně dochutit solí nebo pepřem.
Tip
K tomuto pokrmu se hodí špecle, široké nudle nebo dušená rýže.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 kg očištěné telecí plece nebo kýty

Telecí plec nebo kýta bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

400 g oloupané cibule

Cibule bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

120 g másla

 

40 g hladké mouky

 

1,2 l kuřecího vývaru

 

250 ml smetany, min. 31%

 

1 lžíce rajského protlaku

 

2 bobkové listy

 

2 lžíce sladké papriky

 

6 kuliček černého pepře

 

2 kuličky nového koření

 

pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

 

PŘÍLOHA

brambory

 

těstoviny

 

rýže

 

houskové knedlíky