Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4 vepřové kotlety s kostí po 250 g
  • 180 g dužniny žluté papriky
  • 200 g dužniny bílé papriky
  • 100 g oloupané cibule
  • 100 g oloupané červené cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 5 g dužniny červené chilli papričky
  • 120 g plátků slaniny
  • 350 g rajčat
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 50 g rajského protlaku
  • 1 zarovnaná lžička uzené papriky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2
    Obě papriky nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Obě cibule rozřízneme napůl a poté je nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Česnek a chilli papričku nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na nudličky široké 0,5 cm.
  • 3
    Slupku rajčat nařízneme malým nožem v horní části do křížku 1×1 cm. V rendlíku přivedeme k varu vodu, do vroucí vody vložíme vždy nejvíce 2 rajčata a vaříme 15–20 vteřin. Poté je ihned přendáme do mísy s ledovou vodou a necháme vychladit. Vychladlá rajčata oloupeme a nakrájíme na šestiny.
  • 4
    Maso osolíme a opepříme z obou stran. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej a kotlety na něm postupně opečeme ze všech stran dozlatova. Včetně tučného okraje.
  • 5
    Opečené maso dáme stranou na talíř, do kastrolu přidáme slaninu, zvýšíme oheň nad polovinu a za častého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme obě cibule a restujeme další 1 minutu. Přidáme rajský protlak, česnek, chilli papričku, uzenou papriku a půl minuty mícháme.
  • 6
    Přidáme nakrájené papriky, rajčata, 300 ml vody, 3 špetky soli a 2 špetky pepře, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme 2 minuty vařit. Stáhneme z ohně.
  • 7
    Do kastrolu vrátíme opečené kotlety a přelijeme je vzniklou zeleninovou omáčkou tak, aby byly zcela ponořené. Kastrol přiklopíme poklicí a vložíme ho do rozehřáté trouby na 80 minut. Poté poklici sundáme a pečeme nezakryté 40 minut. Podáváme s dušenou rýží.
Tip
Použijte kastrol s poklicí vhodný do trouby.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE