4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 vepřové kotlety s kostí po 250 g
  • 180 g dužniny žluté papriky
  • 200 g dužniny bílé papriky
  • 100 g oloupané cibule
  • 100 g oloupané červené cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 5 g dužniny červené chilli papričky
  • 120 g plátků slaniny
  • 350 g rajčat
  • 50 g rajského protlaku
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 1 zarovnaná lžička uzené papriky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2Obě papriky nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Obě cibule rozřízneme napůl a poté je nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Česnek a chilli papričku nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na nudličky široké 0,5 cm.
  • 3Slupku rajčat nařízneme malým nožem v horní části do křížku 1×1 cm. V rendlíku přivedeme k varu vodu, do vroucí vody vložíme vždy nejvíce 2 rajčata a vaříme 15–20 vteřin. Poté je ihned přendáme do mísy s ledovou vodou a necháme vychladit. Vychladlá rajčata oloupeme a nakrájíme na šestiny.
  • 4Maso osolíme a opepříme z obou stran. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej a kotlety na něm postupně opečeme ze všech stran dozlatova. Včetně tučného okraje.
  • 5Opečené maso dáme stranou na talíř, do kastrolu přidáme slaninu, zvýšíme oheň nad polovinu a za častého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme obě cibule a restujeme další 1 minutu. Přidáme rajský protlak, česnek, chilli papričku, uzenou papriku a půl minuty mícháme.
  • 6Přidáme nakrájené papriky, rajčata, 300 ml vody, 3 špetky soli a 2 špetky pepře, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme 2 minuty vařit. Stáhneme z ohně.
  • 7Do kastrolu vrátíme opečené kotlety a přelijeme je vzniklou zeleninovou omáčkou tak, aby byly zcela ponořené. Kastrol přiklopíme poklicí a vložíme ho do rozehřáté trouby na 80 minut. Poté poklici sundáme a pečeme nezakryté 40 minut. Podáváme s dušenou rýží.
Tip
Použijte kastrol s poklicí vhodný do trouby.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

4 vepřové kotlety s kostí po 250 g

Vepřová kotleta s kostí bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

180 g dužniny žluté papriky

Paprika žlutá bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g dužniny bílé papriky

 

100 g oloupané cibule

 

100 g oloupané červené cibule

 

10 g oloupaného česneku

 

5 g dužniny červené chilli papričky

 

120 g plátků slaniny

 

350 g rajčat

 

50 g rajského protlaku

 

6 lžic rostlinného oleje

 

1 zarovnaná lžička uzené papriky

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.