Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCEHITOVKA

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

GUACAMOLE

  • 10 cherry rajčat
  • 2 avokáda
  • 2 nakládané jalapeño papričky
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • zelená část ze 2 jarních cibulek
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce najemno nakrájeného koriandru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli

BURRITO

  • 4 tortilly
  • 2 kuřecí prsa bez kůže
  • 2 avokáda
  • 8 plátků slaniny
  • 4 lžíce najemno nakrájeného koriandru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA GUACAMOLE

  • 1Avokáda podélně rozkrojíme na poloviny. Vyndáme pecku a dužninu vykrojíme pomocí lžíce a přendáme do misky. Dužninu rozmačkáme vidličkou nahrubo.
  • 2Jalapeño papričky a česnek nakrájíme najemno. Cherry rajčata nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na tenké plátky. Přidáme zbylé suroviny, vše důkladně promícháme a dáme odležet na 20 minut do lednice.

POSTUP NA BURRITO

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Slaninu opečeme nasucho v pánvi dozlatova a dáme stranou. Avokáda podélně rozkrojíme na poloviny. Vyndáme pecku, dužninu oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 3Maso vydatně osolíme a opepříme z obou stran. Na vyšším ohni v pánvi rozehřejeme olivový olej a maso na něm opečeme z každé strany 2 minuty. Poté ho položíme na plech a vložíme do trouby na 12 minut.
  • 5Hotové maso přendáme z plechu na talíř a necháme ho 5 minut odpočinout. Pak ho nakrájíme na silnější plátky.
  • 5Na středním ohni v pánvi krátce nasucho prohřejeme tortillu. Stačí 20 vteřin.
  • 6Na polovinu tortilly položíme osminu guacamole, na ně čtvrtinu masa, na ně čtvrtinu avokáda, čtvrtinu slaniny, čtvrtinu koriandru a nakonec další osminu guacamole. Zabalíme. Takto připravíme všechny tortilly.
     
     
     
     

TIP

Dle chuti můžete hotové burrito opéct z každé strany během 30 vteřin na pánvi. Do burrita můžete přidat nastrouhaný čedar. Můžešte použít upečené nebo uvařené kuřecí maso z předchozího dne.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

GUACAMOLE

10 cherry rajčat
Cherry rajčata bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
2 avokáda
Avokádo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
2 nakládané jalapeño papričky
 
2 oloupané stroužky česneku
 
zelená část ze 2 jarních cibulek
 
6 lžic olivového oleje
 
2 lžíce najemno nakrájeného koriandru
 
2 lžíce citronové šťávy
 
1 lžička soli
 

BURRITO

4 tortilly
 
2 kuřecí prsa bez kůže
 
2 avokáda
Avokádo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.
8 plátků slaniny
 
4 lžíce najemno nakrájeného koriandru
 
3 lžíce olivového oleje
 
mletý pepř
 
sůl
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.