• Milí zákazníci, omlouváme se!
    Z důvodu výpadku platební brány na straně poskytovatele není aktuálně možné uhradit objednávky online. Pro dokončení objednávky je potřeba zvolit platbu na místě.
    Zobrazit více

Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

HOVĚZÍ VÝVAR

  • 2 větší oloupané mrkve
  • ¼ oloupaného celeru
  • 1 střední oloupaná petržel
  • 1 střední oloupaná cibule
  • 3 oloupané stroužky česneku
  • 1 kg hovězí loupané plece
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička soli
  • 10 kuliček černého pepře

OMÁČKA

  • 250 g oloupané cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 230 g rajského protlaku
  • 80 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 5 lžic octa
  • 10 kuliček černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 20 g studeného másla
  • sůl
  • 1,2 l hovězího vývaru

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

PŘÍLOHA

  • houskové knedlíky
  • těstoviny

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA HOVĚZÍ VÝVAR

  • 1
    Zeleninu překrojíme na dva velké kusy a spolu s masem vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Jakmile začne voda bublat, stáhneme oheň na minimum a stahujeme naběračkou pěnu, která se na povrchu začne tvořit.
  • 2
    Jakmile se pěna přestane tvořit, přidáme koření, sůl a vaříme pomalu nezakryté do změknutí, přibližně 3 hodiny.
  • 3
    Měkké maso vyndáme, vývar přecedíme přes jemné síto, část použijeme do omáčky, zbytek zamrazíme k dalšímu použití. Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou.

POSTUP NA OMÁČKU

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli dozlatova. Přidáme rajský protlak a za stálého míchání 1 minutu restujeme.
  • 2
    Přidáme mouku a za stálého míchání ji půl minuty restujeme. Zalijeme vývarem a promícháme metličkou. Přidáme špetku soli, cukr, ocet a koření. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme za občasného míchání 20 minut.
  • 3
    Omáčku případně dochutíme cukrem a solí. Stáhneme z ohně a vmícháme na kostičky nakrájené studené máslo, které omáčku zjemní.
  • 4
    Omáčku přecedíme přes jemné síto do čistého hrnce nebo kastrolu.
  • 5
    Podáváme s hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Tip
Chlazené máslo na závěr omáčku zjemní a „naleští“, jak říkají kuchaři. Omáčku můžete podávat i s dušenou rýží nebo těstovinami. Omáčku můžete zjemnit lžící zakysané smetany. Rajskou omáčku můžete uvařit i z čerstvých rajčat, nebude ale mít tak krásně červenou barvu, která je pro českou rajskou tolik typická.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

HOVĚZÍ VÝVAR

OMÁČKA

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

PŘÍLOHA