4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 vepřové kotlety po 200 g
  • 400 ml jablečného džusu
  • 50 g medu
  • 2 jablka
  • 8 g šalvěje
  • 8 g celé skořice
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • hrubě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2Jablka rozřízneme na čtvrtiny a vykrojíme jádřince. Maso ze všech stran osolíme a opepříme.
  • 3V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova, včetně boční strany s tukem. Dáme ho stranou na talíř.
  • 4Stáhneme oheň na polovinu a jablka vložíme do výpeku po mase. Opečeme je ze všech stran dozlatova. Dme stranou na talíř.
  • 5K výpeku v pánvi přidáme šalvěj, skořici, džus, 100 ml vody, med a špetku soli. Promícháme a necháme svařit na třetinu objemu. Stáhneme z ohně. Vložíme zpět opečené maso a jablka, přiklopíme poklicí a dáme do rozehřáté trouby na 80 minut.
Tip
Na přípravu budete potřebovat pánev s poklicí vhodnou do trouby.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

4 vepřové kotlety po 200 g

Vepřová kotleta bez kosti bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

400 ml jablečného džusu

Jablečný džus bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

50 g medu

 

2 jablka

 

8 g šalvěje

 

8 g celé skořice

 

5 lžic rostlinného oleje

 

hrubě mletý pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.