Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zítra 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 vepřové kotlety po 200 g
  • sůl
  • hrubě mletý pepř
  • 2 jablka
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 8 g šalvěje
  • 8 g celé skořice
  • 400 ml jablečného džusu
  • 50 g medu

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2
    Jablka rozřízneme na čtvrtiny a vykrojíme jádřince. Maso ze všech stran osolíme a opepříme.
  • 3
    V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova, včetně boční strany s tukem. Dáme ho stranou na talíř.
  • 4
    Stáhneme oheň na polovinu a jablka vložíme do výpeku po mase. Opečeme je ze všech stran dozlatova. Dme stranou na talíř.
  • 5
    K výpeku v pánvi přidáme šalvěj, skořici, džus, 100 ml vody, med a špetku soli. Promícháme a necháme svařit na třetinu objemu. Stáhneme z ohně. Vložíme zpět opečené maso a jablka, přiklopíme poklicí a dáme do rozehřáté trouby na 80 minut.
Tip
Na přípravu budete potřebovat pánev s poklicí vhodnou do trouby.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM