Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 vepřové kotlety po 200 g
- sůl
- hrubě mletý pepř
- 2 jablka
- 5 lžic rostlinného oleje
- 8 g šalvěje
- 8 g celé skořice
- 400 ml jablečného džusu
- 50 g medu
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
- 2Jablka rozřízneme na čtvrtiny a vykrojíme jádřince. Maso ze všech stran osolíme a opepříme.
- 3V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova, včetně boční strany s tukem. Dáme ho stranou na talíř.
- 4Stáhneme oheň na polovinu a jablka vložíme do výpeku po mase. Opečeme je ze všech stran dozlatova. Dme stranou na talíř.
- 5K výpeku v pánvi přidáme šalvěj, skořici, džus, 100 ml vody, med a špetku soli. Promícháme a necháme svařit na třetinu objemu. Stáhneme z ohně. Vložíme zpět opečené maso a jablka, přiklopíme poklicí a dáme do rozehřáté trouby na 80 minut.
Tip
Na přípravu budete potřebovat pánev s poklicí vhodnou do trouby.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef