SUROVINY

  • 4 vepřové kotlety po 200 g
  • 400 ml jablečného džusu
  • 50 g medu
  • 2 jablka
  • 8 g šalvěje
  • 8 g celé skořice
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • hrubě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2
    Jablka rozřízneme na čtvrtiny a vykrojíme jádřince. Maso ze všech stran osolíme a opepříme.
  • 3
    V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova, včetně boční strany s tukem. Dáme ho stranou na talíř.
  • 4
    Stáhneme oheň na polovinu a jablka vložíme do výpeku po mase. Opečeme je ze všech stran dozlatova. Dme stranou na talíř.
  • 5
    K výpeku v pánvi přidáme šalvěj, skořici, džus, 100 ml vody, med a špetku soli. Promícháme a necháme svařit na třetinu objemu. Stáhneme z ohně. Vložíme zpět opečené maso a jablka, přiklopíme poklicí a dáme do rozehřáté trouby na 80 minut.

TIP

Na přípravu budete potřebovat pánev s poklicí vhodnou do trouby.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

4 vepřové kotlety po 200 g
400 ml jablečného džusu
50 g medu
 
2 jablka
 
8 g šalvěje
 
8 g celé skořice
 
5 lžic rostlinného oleje
 
hrubě mletý pepř
 
sůl
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.