Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR MEAT

  • 90g plátků pancetty
  • 2 snítky tymiánu
  • 4 porce vepřové panenky po 150g (průměr 5cm)
  • pepř
  • sůl

INGREDIENTS FOR LENTILS

  • 200g zelené čočky
  • 65g očištěné mrkve
  • 40g šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 bobkový list
  • lístky z 1 stvolu řapíkatého celeru
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené bazalky
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

INSTRUCTIONS FOR LENTILS

  • 1
    Čočku propláchneme ve studené vodě, vložíme do rendlíku, přidáme mrkev, česnek, šalotku, tymián, bobkový list a řapíkatý celer, zalijeme vodou a vaříme tak dlouho, než je čočka uvařená na skus, přibližně 18 minut. Obsah rendlíku scedíme a tymián, bobkový list a řapíkatý celer vyhodíme. Mrkev, česnek a šalotku nakrájíme na kostičky o hraně 0,5cm.
  • 2
    Nakrájenou zeleninu promícháme s čočkou, přidáme vinný ocet, olivový olej, nakrájenou bazalku, pažitku a petržel a promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme.

INSTRUCTIONS FOR MEAT

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 190 °C.
  • 2
    Na prkénko poskládáme přes sebe ¼ plátků pancetty, opepříme je a posypeme lístky tymiánu. Na pancettu položíme 1 porci masa a pečlivě ho zabalíme. Takto připrav i zbylé 3 porce masa.
  • 3
    Maso opečeme nasucho na rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova. Nejprve v místě, kde se slanina spojuje. Poté ho položíme na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 8 minut.
  • 4
    Hotové maso necháme 4 minuty odpočinout, poté ho nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
     
     
     
     
Tip
K přípravě budete potřebovat nepřilnavou pánev. Na pečení budete potřebovat plech na pečení.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR MEAT

INGREDIENTS FOR LENTILS

PAIRING DISHES WITH WINE