SUROVINY NA MASO

  • 4 porce vepřové panenky po 150g (průměr 5cm)
  • 90g plátků pancetty
  • 2 snítky tymiánu
  • pepř
  • sůl

SUROVINY NA ČOČKU

  • 200g zelené čočky
  • 65g očištěné mrkve
  • 40g šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené bazalky
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • lístky z 1 stvolu řapíkatého celeru
  • pepř
  • sůl

POSTUP NA ČOČKU

  • 1
    Čočku propláchneme ve studené vodě, vložíme do rendlíku, přidáme mrkev, česnek, šalotku, tymián, bobkový list a řapíkatý celer, zalijeme vodou a vaříme tak dlouho, než je čočka uvařená na skus, přibližně 18 minut. Obsah rendlíku scedíme a tymián, bobkový list a řapíkatý celer vyhodíme. Mrkev, česnek a šalotku nakrájíme na kostičky o hraně 0,5cm.
  • 2
    Nakrájenou zeleninu promícháme s čočkou, přidáme vinný ocet, olivový olej, nakrájenou bazalku, pažitku a petržel a promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme.

POSTUP NA MASO

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 190 °C.
  • 2
    Na prkénko poskládáme přes sebe ¼ plátků pancetty, opepříme je a posypeme lístky tymiánu. Na pancettu položíme 1 porci masa a pečlivě ho zabalíme. Takto připrav i zbylé 3 porce masa.
  • 3
    Maso opečeme nasucho na rozpálené pánvi ze všech stran dozlatova. Nejprve v místě, kde se slanina spojuje. Poté ho položíme na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 8 minut.
  • 4
    Hotové maso necháme 4 minuty odpočinout, poté ho nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
     
     
     
     

TIP

K přípravě budete potřebovat nepřilnavou pánev. Na pečení budete potřebovat plech na pečení.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA MASO

 
 
 
 
 

SUROVINY NA ČOČKU