Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 600 g brambor, varný typ B
  • 1 lžička soli
  • 80 g hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžička najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 3 lžíce mléka
  • 60 g měkkého kozího sýra
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  • 1
    Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, promícháme a povrch poprášíme 1 lžící mouky. Necháme 5 minut odstát.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme k bramborám, promícháme a z brambor vymačkáme vodu. Přidáme zbytek mouky, vejce, rozmarýn a mléko a promícháme.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a ze 2 lžic těsta na ní vytvarujeme placku o průměru 10 cm. Na placku rozložíme 10 g kozího sýra a překryjeme ho dalšími 2 lžícemi těsta. Na mírném ohni smažíme z obou stran dozlatova.
Tip
Ke smažení bramboráků můžete použít lívanečník.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

SUROVINY