Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 24 ks krevet velikosti 16–20
- šťáva z 1 citronu
- šťáva z ½ pomeranče
- sůl
- 10 lžic olivového oleje
- 1 lžíce najemno nakrájeného zázvoru
- chilli paprička dle chuti
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce nahrubo nakrájeného koriandru
- 1 limeta k podávání
PAIRING DISHES WITH WINE
- Nejlepší volbou k mořským plodům jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Instructions
- 1Z krevet odlomíme hlavičky a šťávu z nich vymačkáme do misky. Krevety kromě posledního ocasního článku oloupeme (zbavíme krunýře). Ve druhé misce smícháme oloupané krevety s citronovou a pomerančovou šťávou, přidáme dvě špetky soli, zamícháme a necháme 10 minut odležet.
- 2V pánvi na středním ohni rozpálíme olej a vložíme na něj krevety. Restujeme půl minuty, otočíme je, přidáme zázvor, najemno nakrájenou chilli papričku dle chuti a najemno nakrájený česnek. Restujeme další půl minuty.
- 3Šťávu z hlav krevet přidáme do misky s citrusovou šťávou, ve které se krevety marinovaly.
- 4Marinádu přilijeme do pánve a za občasného promíchání vaříme 1 minutu. Stáhneme z ohně a vmícháme čerstvý koriandr. Podáváme s limetou a bílým pečivem.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
