SUROVINY

  • 4 plátky telecí kýty nebo 800 g telecí kýty vcelku
  • hladká mouka
  • přepuštěné máslo na smažení
  • 2 vejce
  • strouhanka z bílého chleba
  • sůl

JEŠTĚ BUDETE POTŘEBOVAT

  • čistý plastový sáček
  • paličku na maso

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

POSTUP

  • 1
    Do hlubokého talíře rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce vody a rozšleháme je metličkou.
  • 2
    Maso vcelku nakrájíme na 4 stejné plátky, případně použijeme již nakrájené maso. Přes maso položíme plastový sáček a maso přes něj naklepeme paličkou. Maso klepeme od středu směrem k okrajům.
  • 3
    Plátky masa osolíme z obou stran a obalíme je postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  • 4
    Na středním ohni v pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a obalené maso v něm pomalu usmažíme z obou stran dozlatova.

TIP

K naklepání masa použijte plochou stranu paličky. Maso musí být naklepáno rovnoměrně do tloušťky kolem 4 mm. Díky sáčku se maso při klepání nepotrhá. V pánvi musíte mít tolik másla, aby řízek nebyl zcela potopený. Máslo by se nemělo přelévat přes okraje řízku. Podle potřeby vždy trochu másla do pánve přidejte. Řízky vkládejte do pánve, až když je máslo opravdu horké.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ BUDETE POTŘEBOVAT

 
 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM