Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
MASO
- jehněčí kýta vcelku
- 3 větvičky rozmarýnu
- 4 oloupané stroužky česneku
- 50 ml olivového oleje
- hrubá mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
MÁTOVÁ OMÁČKA
- 1 hrst lístků máty
- 2 lžíce cukru krupice
- 200 ml bílého vinného octa
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- pečicí papír
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup na maso
- 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
- 2Rozmarýn nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm. Česnek podélně rozřízneme na 3 části.
- 3Maso po celé ploše prošpikujeme rozmarýnem a česnekem. Poté ho potřeme olejem a vydatně osolíme a opepříme. Takto připravené maso položíme do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pekáč dáme do rozehřáté trouby a pečeme 2 hodiny doměkka.
- 4Poté maso přesuneme na rozpálený gril potřený kůží ze slaniny a ogrilujeme ho z každé strany 5 minut. Hotové maso necháme před podáváním 10 minut odpočinout. Jednotlivá sousta masa namáčíme do mátové omáčky.
Postup na mátovou omáčku
- 1Lístky máty omyjeme, osušíme, nakrájíme a dáme do větší misky. Přidáme cukr a přilijeme 200 ml vroucí vody. Důkladně promícháme a necháme vychladnout v pokojové teplotě.
- 2Přidáme vinný ocet, promícháme a dáme na 1 hodinu odpočinout. Pokud je omáčka moc ostrá, přidáme vodu.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef