• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

MASO

  • jehněčí kýta vcelku
  • 3 větvičky rozmarýnu
  • 4 oloupané stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • hrubá mořská sůl

MÁTOVÁ OMÁČKA

  • 200 ml bílého vinného octa
  • 1 hrst lístků máty
  • 2 lžíce cukru krupice

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na maso

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2Rozmarýn nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm. Česnek podélně rozřízneme na 3 části.
  • 3Maso po celé ploše prošpikujeme rozmarýnem a česnekem. Poté ho potřeme olejem a vydatně osolíme a opepříme. Takto připravené maso položíme do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pekáč dáme do rozehřáté trouby a pečeme 2 hodiny doměkka.
  • 4Poté maso přesuneme na rozpálený gril potřený kůží ze slaniny a ogrilujeme ho z každé strany 5 minut. Hotové maso necháme před podáváním 10 minut odpočinout. Jednotlivá sousta masa namáčíme do mátové omáčky.

Postup na mátovou omáčku

  • 1Lístky máty omyjeme, osušíme, nakrájíme a dáme do větší misky. Přidáme cukr a přilijeme 200 ml vroucí vody. Důkladně promícháme a necháme vychladnout v pokojové teplotě.
  • 2Přidáme vinný ocet, promícháme a dáme na 1 hodinu odpočinout. Pokud je omáčka moc ostrá, přidáme vodu.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

MASO

jehněčí kýta vcelku

Jehněčí kýta bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

3 větvičky rozmarýnu

Rozmarýn čerstvý bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

4 oloupané stroužky česneku

 

50 ml olivového oleje

 

čerstvě mletý pepř

 

hrubá mořská sůl

 

MÁTOVÁ OMÁČKA

200 ml bílého vinného octa

 

1 hrst lístků máty

 

2 lžíce cukru krupice

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír

 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.