Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg květáku
  • pepř
  • sůl
  • 130 g oloupané cibule
  • 10 vajec
  • 30 g másla
  • 200 ml smetany, min. 31%
  • 1 lžíce nakrájené čerstvé pažitky

INSTRUCTIONS

  • 1
    Květák rozdělíme na menší růžičky a uvaříme je v osolené vroucí vodě doměkka (košťál nevaříme, použijeme ho například na zeleninový vývar). Uvařený květák necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Cibuli nakrájíme najemno. Vejce rozklepneme do mísy, vidličkou prošleháme se smetanou, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za častého míchání ji necháme zpěnit. Přidáme květák, zalijeme vejci, stáhneme oheň na třetinu a stále mícháme, dokud vejce neztuhnou.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami posypanými čerstvou pažitkou nebo s petrželovými bramborami.
Tip
Voda na květák by měla být hodně osolená – sůl zvýrazní chuť květáku. Na 2 litry vody 1 lžíce soli. Vejce jsou rychle hotová, nemíchejte jimi na pánvi příliš dlouho, ať je nevysušíte.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS