• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

PANENKA

  • 900 g vepřové panenky
  • 280 g cherry rajčat
  • 200 g oloupané červené cibule
  • 120 g jarní cibulky
  • 80 g vypeckovaných černých oliv
  • 60 g rostlinného oleje
  • 30 g kaparů
  • 10 g oloupaného česneku
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 15 snítek tymiánu
  • 2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm
  • 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 1 bílek
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

KRUSTA

  • 70 g strouhanky
  • 20 g plocholisté petržele
  • 5 g citronové kůry
  • 3 g oloupaného česneku

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňský provázek

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
  • 2Suroviny na krustu rozmixujeme najemno a vsypeme do větší misky.
  • 3Maso očistíme od blan, odřízneme užší konce a použijeme je do jiného receptu. Z očištěného masa nakrájíme špalíčky silné 4 cm a důkladně je osolíme a opepříme ze všech stran. Každý kus masa obalíme v rozšlehaném bílku a poté v ochucené strouhance. Položíme je na plech, do středu masa zapíchneme vpichový teploměr nebo teplotní sondu a vložíme do rozehřáté trouby.
  • 4Pečeme tak dlouho, dokud maso ve svém středu nedosáhne teploty 60 ˚C, přibližně 25 minut. Vyndáme maso z trouby a necháme ho 5 minut odpočinout.
  • 5Ve větší pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme cibuli a svázané bylinky. Za občasného míchání restujeme 2 minuty. Přidáme česnek a jarní cibulku a restujeme další 1 minutu. Přidáme rajčata, kapary a olivy, promícháme a necháme 1 minutu vařit. Přilijeme víno, promícháme a necháme ho zcela odvařit. Stáhneme z ohně, vyndáme svázané bylinky, vmícháme nakrájenou petržel a dle chuti osolíme.

TIP

K přípravě budete potřebovat vpichový teploměr a mixér.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

PANENKA

900 g vepřové panenky
280 g cherry rajčat
200 g oloupané červené cibule
 
120 g jarní cibulky
 
80 g vypeckovaných černých oliv
 
60 g rostlinného oleje
 
30 g kaparů
 
10 g oloupaného česneku
 
300 ml suchého bílého vína
 
15 snítek tymiánu
 
2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm
 
2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
 
1 bílek
 
čerstvě mletý pepř
 
sůl
 

KRUSTA

70 g strouhanky
 
20 g plocholisté petržele
 
5 g citronové kůry
 
3 g oloupaného česneku
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

kuchyňský provázek
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.