Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR FILLET

  • 900 g vepřové panenky
  • 200 g oloupané červené cibule
  • 10 g oloupaného česneku
  • 120 g jarní cibulky
  • 280 g cherry rajčat
  • 2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm
  • 15 snítek tymiánu
  • 1 bílek
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 60 g rostlinného oleje
  • 30 g kaparů
  • 80 g vypeckovaných černých oliv
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

INGREDIENTS FOR CRUST

  • 70 g strouhanky
  • 3 g oloupaného česneku
  • 20 g plocholisté petržele
  • 5 g citronové kůry

YOU ALSO NEED

  • kuchyňský provázek

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
  • 2
    Suroviny na krustu rozmixujeme najemno a vsypeme do větší misky.
  • 3
    Maso očistíme od blan, odřízneme užší konce a použijeme je do jiného receptu. Z očištěného masa nakrájíme špalíčky silné 4 cm a důkladně je osolíme a opepříme ze všech stran. Každý kus masa obalíme v rozšlehaném bílku a poté v ochucené strouhance. Položíme je na plech, do středu masa zapíchneme vpichový teploměr nebo teplotní sondu a vložíme do rozehřáté trouby.
  • 4
    Pečeme tak dlouho, dokud maso ve svém středu nedosáhne teploty 60 ˚C, přibližně 25 minut. Vyndáme maso z trouby a necháme ho 5 minut odpočinout.
  • 5
    Ve větší pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme cibuli a svázané bylinky. Za občasného míchání restujeme 2 minuty. Přidáme česnek a jarní cibulku a restujeme další 1 minutu. Přidáme rajčata, kapary a olivy, promícháme a necháme 1 minutu vařit. Přilijeme víno, promícháme a necháme ho zcela odvařit. Stáhneme z ohně, vyndáme svázané bylinky, vmícháme nakrájenou petržel a dle chuti osolíme.
Tip
K přípravě budete potřebovat vpichový teploměr a mixér.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR FILLET

INGREDIENTS FOR CRUST

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE