Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
PANENKA
- 900 g vepřové panenky
- 200 g oloupané červené cibule
- 10 g oloupaného česneku
- 120 g jarní cibulky
- 280 g cherry rajčat
- 2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm
- 15 snítek tymiánu
- 1 bílek
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 60 g rostlinného oleje
- 30 g kaparů
- 80 g vypeckovaných černých oliv
- 300 ml suchého bílého vína
- 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
KRUSTA
- 70 g strouhanky
- 3 g oloupaného česneku
- 20 g plocholisté petržele
- 5 g citronové kůry
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňský provázek
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
- 2Suroviny na krustu rozmixujeme najemno a vsypeme do větší misky.
- 3Maso očistíme od blan, odřízneme užší konce a použijeme je do jiného receptu. Z očištěného masa nakrájíme špalíčky silné 4 cm a důkladně je osolíme a opepříme ze všech stran. Každý kus masa obalíme v rozšlehaném bílku a poté v ochucené strouhance. Položíme je na plech, do středu masa zapíchneme vpichový teploměr nebo teplotní sondu a vložíme do rozehřáté trouby.
- 4Pečeme tak dlouho, dokud maso ve svém středu nedosáhne teploty 60 ˚C, přibližně 25 minut. Vyndáme maso z trouby a necháme ho 5 minut odpočinout.
- 5Ve větší pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme cibuli a svázané bylinky. Za občasného míchání restujeme 2 minuty. Přidáme česnek a jarní cibulku a restujeme další 1 minutu. Přidáme rajčata, kapary a olivy, promícháme a necháme 1 minutu vařit. Přilijeme víno, promícháme a necháme ho zcela odvařit. Stáhneme z ohně, vyndáme svázané bylinky, vmícháme nakrájenou petržel a dle chuti osolíme.
Tip
K přípravě budete potřebovat vpichový teploměr a mixér.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef