4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

PANENKA

  • 900 g vepřové panenky
  • 280 g cherry rajčat
  • 200 g oloupané červené cibule
  • 120 g jarní cibulky
  • 80 g vypeckovaných černých oliv
  • 60 g rostlinného oleje
  • 30 g kaparů
  • 10 g oloupaného česneku
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 15 snítek tymiánu
  • 2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm
  • 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 1 bílek
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

KRUSTA

  • 70 g strouhanky
  • 20 g plocholisté petržele
  • 5 g citronové kůry
  • 3 g oloupaného česneku

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňský provázek

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
  • 2Suroviny na krustu rozmixujeme najemno a vsypeme do větší misky.
  • 3Maso očistíme od blan, odřízneme užší konce a použijeme je do jiného receptu. Z očištěného masa nakrájíme špalíčky silné 4 cm a důkladně je osolíme a opepříme ze všech stran. Každý kus masa obalíme v rozšlehaném bílku a poté v ochucené strouhance. Položíme je na plech, do středu masa zapíchneme vpichový teploměr nebo teplotní sondu a vložíme do rozehřáté trouby.
  • 4Pečeme tak dlouho, dokud maso ve svém středu nedosáhne teploty 60 ˚C, přibližně 25 minut. Vyndáme maso z trouby a necháme ho 5 minut odpočinout.
  • 5Ve větší pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej, přidáme cibuli a svázané bylinky. Za občasného míchání restujeme 2 minuty. Přidáme česnek a jarní cibulku a restujeme další 1 minutu. Přidáme rajčata, kapary a olivy, promícháme a necháme 1 minutu vařit. Přilijeme víno, promícháme a necháme ho zcela odvařit. Stáhneme z ohně, vyndáme svázané bylinky, vmícháme nakrájenou petržel a dle chuti osolíme.
Tip
K přípravě budete potřebovat vpichový teploměr a mixér.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

PANENKA

900 g vepřové panenky

Vepřová panenka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

280 g cherry rajčat

Cherry rajčata bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g oloupané červené cibule

 

120 g jarní cibulky

 

80 g vypeckovaných černých oliv

 

60 g rostlinného oleje

 

30 g kaparů

 

10 g oloupaného česneku

 

300 ml suchého bílého vína

 

15 snítek tymiánu

 

2 větvičky rozmarýnu dlouhé 10 cm

 

2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

 

1 bílek

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

KRUSTA

70 g strouhanky

 

20 g plocholisté petržele

 

5 g citronové kůry

 

3 g oloupaného česneku

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

kuchyňský provázek

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.