Knedlíky s vejci

1 PORCE

SUROVINY

  • 120 g houskového knedlíku
  • 20 g najemno nakrájené cibule
  • 30 g másla
  • 3 vejce
  • špetka pepře
  • špetka soli

POSTUP

  • 1
    Knedlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vejce rozklepneme do misky a vidličkou je rozšleháme. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Na pánvi zpěníme na středním ohni máslo, přidáme knedlíky a opékáme je 1 minutu. Přidáme nakrájenou cibuli, promícháme a za občasného míchání necháme knedlíky opéct dozlatova.
  • 3
    Přilijeme rozšlehaná vejce, důkladně promícháme a pánev stáhneme z ohně. Již mimo oheň knedlíky s vejci opět promícháme. Vejce dojdou díky teplotě pánve i mimo oheň a pokrm zůstane vláčný. Pokrm případně dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

TIP

Knedlíky můžete posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Můžete podávat s nakládanou okurkou.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY