Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kohout nebo 1 kuře

INGREDIENTS FOR MARINADE

  • 80 g oloupané mrkve
  • 80 g oloupané cibule
  • 80 g řapíkatého celeru
  • 600 ml červeného vína Pinot noir
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 10 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 4 snítky tymiánu

INGREDIENTS FOR STOCK

  • 1 oloupaná větší cibule
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 kulička nového koření
  • 1 l kuřecího vývaru

INGREDIENTS FOR MEAL

  • 100 g uzené slaniny vcelku
  • 40 g másla
  • 3 lžíce koňaku
  • hladká mouka na obalení
  • sůl

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 150 g malých žampionů
  • 50 g uzené slaniny vcelku
  • 40 g másla
  • sůl

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

INSTRUCTIONS FOR MARINADE

  • 1
    Kohoutka nebo kuře rozporcujeme na 8 dílů. Z křídel odřízneme horní letky. Kostru a horní letky dáme stranou.
  • 2
    Mrkev nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Řapíkatý celer nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 3
    Do mísy dáme porce masa, ostatní suroviny a zalijeme vínem. Překryjeme potravinářskou fólií a dáme odležet na 12 hodin do lednice.

INSTRUCTIONS FOR STOCK

  • 1
    Kostru kohoutka rozkrájíme na menší kusy. Cibuli nakrájíme nahrubo.
  • 2
    V kastrolu na vyšším ohni rozpálíme olej a kostru a letky na něm orestujeme ze všech stran dozlatova. Přidáme cibuli, koření a za častého míchání restujeme 3 minuty. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Stáhneme na minimum, sebereme z povrchu vzniklou pěnu a vaříme nezakryté 2 hodiny.
  • 3
    Hotový vývar přecedíme a sebereme z něj tuk, který vyhodíme.

INSTRUCTIONS FOR MEAL

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 3
    Naložené maso vyndáme z marinády a důkladně ho osušíme kuchyňským papírem. Ze všech stran osolíme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
  • 4
    Marinádu přecedíme do misky a zeleninu z ní dáme stranou.
  • 5
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme slaninu. Přidáme máslo a necháme ho zpěnit. Přidáme maso nejprve kůží dolů a opečeme ho dozlatova ze všech stran. Dáme stranou.
  • 6
    Do kastrolu přidáme zeleninu z marinády a na vyšším ohni ji za častého míchání restujeme 5 minut. Přidáme opečené maso, přilijeme koňak a necháme ho vyvařit.
  • 7
    Přilijeme víno z marinády, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod třetinu a vaříme 12 minut. Přidáme 600 ml vývaru z kohoutka, lehce osolíme, přivedeme k varu, přiklopíme poklicí a kastrol dáme do rozehřáté trouby. Pečeme 50 minut nebo než je maso měkké.
  • 8
    Měkké maso vyndáme z kastrolu a šťávu svaříme na sporáku do hustoty omáčky. Omáčku přecedíme do rendlíku a lehce propasírujeme.

INSTRUCTIONS FOR COMPLETION

  • 1
    Ze žampionů odkrojíme nohy a vyhodíme je. Menší hlavičky rozřízneme napůl, větší na čtvrtiny. Slaninu nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm.
  • 2
    V pánvi na středním ohni zpěníme polovinu másla, přidáme cibulky a restujeme 2 minuty za občasného zamíchání. Přidáme 50 ml vody, špetku soli a 3 lžíce hotové omáčky. Stáhneme oheň na třetinu, přiklopíme poklicí a necháme dusit 4 minuty. Promícháme, znovu přiklopíme poklicí a stáhneme z ohně.
  • 3
    Ve druhé pánvi na vyšším ohni zpěníme zbylé máslo, přidáme slaninu a za častého míchání restujeme. Jakmile začne zlátnout, přidáme žampiony, špetku soli a za častého míchání restujeme 1 minutu. Stáhneme z ohně a přimícháme cibulky.
  • 4
    Do omáčky vrátíme maso a krátce ho prohřejeme. Přidáme mix cibulek, slaniny a žampionů z pánve.
     
     
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR MARINADE

INGREDIENTS FOR STOCK

INGREDIENTS FOR MEAL

INGREDIENTS FOR COMPLETION

PAIRING DISHES WITH WINE