Smažené žampiony

4 PORCE
NOVINKA

SUROVINY

  • 600 g menších žampionů
  • 400 g strouhanky
  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • slunečnicový olej na smažení
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Žampiony očistíme a obalíme postupně v mouce, v osolených rozšlehaných vejcích a strouhance. Ve vyšší pánvi na středním ohni rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a obalené žampiony v něm smažíme ze všech stran dozlatova.

TIP

Trojobal bude chutnější a křupavější, když do vajec nalijete 50 ml světlého piva. Smažené žampiony podávejte s tatarskou omáčkou.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY