Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY

  • plátky řasy nori
  • vychlazená uvařená rýže na sushi
  • okurka
  • wasabi pasta

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • bambusovou podložku na sushi
 

POSTUP KRÁJENÍ OKURKY

  • 1
    Okurku a nakrájíme na kusy dlouhé cca na 4 prsty.
  • 2
    Plochým nožem ji skrajujeme dokola v pásu až k jádřinci.
  • 3
    Jádřinec vyhodíme.
  • 4
    Pás rozprostřeme na prkénko.
  • 5
    Nakrájíme ho na jemné nudličky.

POSTUP NA SUSHI

  • 1
    Nori řasu přepůlíme, položíme na rohožku a navlhčenými prsty na ni rozložíme 75 g uvařené rýže tak, aby zbyl okraj široký 0,5 cm. Rýži potřeme wasabi pastou.
  • 2
    Na rýži položíme okurku do první třetiny rýže.
  • 3
    Pomocí rohožky začneme rolku formovat a zlehka utahovat, aby zůstala rovnoměrná.
  • 4
    Rolku zatočíme tak, aby se spojila v místech pokrytých vrstvou rýže a vyčníval pouze volný pruh řasy nori.
  • 5
    Pomocí rohožky rolku dotočíme. Přečnívající část řasy rolku uzavře a spojí.
  • 6
    Hosomaki rolku krájíme na 6 kusů. Nejprve celou roku překrojíme v polovině. Obě poloviny zarovnáme vedle sebe a dvakrát obě najednou překrojíme navlhčeným čistým nožem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef