Skip navigation
  • Our dear customers, we apologize, but demand for our services has skyrocketed before Christmas, and we therefore have no delivery slots available for today.
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 250 g sušených špaget
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 stroužky česneku
  • chilli paprička dle chuti
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 40 g soli
  • 8-16 krevet, dle velikosti

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Špagety uvaříme ve větším množství vody (4-5 litrů) osolené 40 g soli, slijeme je a 100 ml vody dáme stranou.
  • 2
    Krevety oloupeme, rozkrojíme na 2-4 části, záleží na velikosti, a v misce je smícháme s citronovou šťávou.
  • 3
    Česnek očistíme a nakrájíme ho na plátky. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.
  • 4
    Olivový olej vlijeme do studené pánve, přidáme česnek a chilli papričku a pánev zahřejeme na střední teplotu. Za častého míchání restujeme 4 minuty. Přilijeme 100 ml vody ze špaget a zahříváme další 4 minuty.
  • 5
    Do pánve přidáme uvařené těstoviny a nakrájené krevety a pečlivě mícháme, dokud se krevety neuvaří, přibližně 1 minutu. Stáhneme z ohně. Přidáme parmezán a petržel a promícháme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE