SUROVINY

  • 250 g sušených špaget
  • 8-16 krevet, dle velikosti
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • chilli paprička dle chuti
  • 40 g soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

POSTUP

  • 1
    Špagety uvaříme ve větším množství vody (4-5 litrů) osolené 40 g soli, slijeme je a 100 ml vody dáme stranou.
  • 2
    Krevety oloupeme, rozkrojíme na 2-4 části, záleží na velikosti, a v misce je smícháme s citronovou šťávou.
  • 3
    Česnek očistíme a nakrájíme ho na plátky. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.
  • 4
    Olivový olej vlijeme do studené pánve, přidáme česnek a chilli papričku a pánev zahřejeme na střední teplotu. Za častého míchání restujeme 4 minuty. Přilijeme 100 ml vody ze špaget a zahříváme další 4 minuty.
  • 5
    Do pánve přidáme uvařené těstoviny a nakrájené krevety a pečlivě mícháme, dokud se krevety neuvaří, přibližně 1 minutu. Stáhneme z ohně. Přidáme parmezán a petržel a promícháme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM