• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
2 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg slávek
  • 200 ml rybího vývaru
  • 4 oloupané stroužky česneku
  • 60 g oloupané bílé cibule
  • 30 g olivového oleje
  • 1 červená paprika
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 250 g konzervovaných drcených rajčat
  • špetka mletého šafránu
  • 1 kávová lžička soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k mořským plodům jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Slávky očistíme, otevřené vyhodíme. Zavřené dáme do větší mísy s ledovou vodou na 10 minut.
  • 2Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nakrájíme na plátky. Papriku rozřízneme, vyndáme jádřinec a dužninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej, přidáme papriku a restujeme ji za častého míchání 1 minutu.
  • 4Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme česnek a za častého míchání restujeme 1/2 minuty.
  • 5Přilijeme víno, přidáme šafrán a necháme víno z kastrolu zcela odvařit. Přidáme rajčata, promícháme a přivedeme k varu. Osolíme a vaříme 3 minuty.
  • 6Přilijeme rybí vývar a necháme přejít varem. Přidáme slávky, zamícháme, přivedeme k varu, přiklopíme poklicí a 4 minuty vaříme.
  • 7Stáhneme z ohně a zavřené slávky vyhodíme. Přelijeme do servírovací mísy nebo do talířů a podáváme s bílým chlebem.
Tip
Čerstvé mušle musí být zavřené, nesmí být vyschlé a měly by být uvařeny do 3 dnů po jejich expedici z místa chovu, nebo v den nákupu, pokud jsou konzumovány syrové. Mušle musí být řádně očištěny kartáčkem a neotevřené kusy po uvaření by měly být vyhozeny. Pokud je mušle pootevřená, uchopte ji do prstů jedné ruky a prsty druhé ruky do ní zprudka cvrnkněte. Zavře se, pokud je čerstvá nebo živá. Pokud nekoupíte již očištěné slávky, je nutné z každé rukou odtrhnout řasu, která z lastur většinou kouká ven. Pak teprve slávky namočte do ledové vody. Vodu několikrát vyměňte. Očištěné slávky nechte několik minut namočené ve studené vodě. Pustí ještě písek, který v sobě mají.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 kg slávek

Slávky bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 ml rybího vývaru

Rybí vývar bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

4 oloupané stroužky česneku

 

60 g oloupané bílé cibule

 

30 g olivového oleje

 

1 červená paprika

 

100 ml suchého bílého vína

 

250 g konzervovaných drcených rajčat

 

špetka mletého šafránu

 

1 kávová lžička soli

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Nejlepší volbou k mořským plodům jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.