• Dobrý den, moc nás to mrzí, došlo k výpadku služeb operátora Vodafone. Je možné, že zákazníci s tímto operátorem se nám nebudou moci dovolat, stejně tak i naši kurýři zákazníkům.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KUŘE

  • 2 kuřecí stehna s kůží po 200 g
  • 50 g olivového oleje
  • sůl

SUROVINY NA AROMATICKOU STROUHANKU

  • 60 g strouhanky
  • 50 g olivového oleje
  • 5 g lístků plocholisté petržele
  • 5 g chilli papričky
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY NA CITRONOVOU OMÁČKU

  • 100 g vychlazeného másla
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii
  • zapékací mísu

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Nejdříve připravíme aromatickou strouhanku. Chilli papričku očistíme, vyndáme semínka a najemno ji nakrájíme. Petržel a česnek nakrájíme najemno. Vše dáme do mísy.
  • 3Přidáme strouhanku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a promícháme.
  • 4Stehna vykostíme, položíme na prkénko kůží dolů, zakryjeme o potravinářskou fólií a lehce naklepeme. Poté ho z obou stran osolíme.
  • 5V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej.
  • 6Maso důkladně obalíme v aromatické strouhance, rukama ji přitlačíme k masu a kůží dolů ho položíme do rozpáleného oleje. Pečeme 1 minutu, poté kuře obrátíme a pečeme další 1 minutu.
  • 7Stáhneme z ohně, maso přendáme do zapékací mísy kůží nahoru a posypeme ho slabou vrstvou zbylé ochucené strouhanky. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 10 minut.
  • 8Mezitím připravíme citronovou omáčku. V malém rendlíku přivedeme na mírném ohni k varu 4 lžíce vody. Za stálého míchání metličkou přidáváme po kouscích vychlazené máslo. Jakmile vznikne emulze, stáhneme rendlík z ohně, zašleháme citronovou šťávu a osolíme. Nikdy nezahřívejte omáčku na prudkém ohni!
Tip
K přípravě citronové omáčky budete potřebovat metličku. Na obrácení kuřete budete potřebovat plochou obracečku.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA KUŘE

SUROVINY NA AROMATICKOU STROUHANKU

SUROVINY NA CITRONOVOU OMÁČKU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM