Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Kuře v aromatické strouhance s citronovou omáčkou

2 PORCE

SUROVINY NA KUŘE

  • 2 kuřecí stehna s kůží po 200 g
  • 50 g olivového oleje
  • sůl

SUROVINY NA AROMATICKOU STROUHANKU

  • 60 g strouhanky
  • 50 g olivového oleje
  • 5 g lístků plocholisté petržele
  • 5 g chilli papričky
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY NA CITRONOVOU OMÁČKU

  • 100 g vychlazeného másla
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii
  • zapékací mísu

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Nejdříve připravíme aromatickou strouhanku. Chilli papričku očistíme, vyndáme semínka a najemno ji nakrájíme. Petržel a česnek nakrájíme najemno. Vše dáme do mísy.
  • 3
    Přidáme strouhanku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a promícháme.
  • 4
    Stehna vykostíme, položíme na prkénko kůží dolů, zakryjeme o potravinářskou fólií a lehce naklepeme. Poté ho z obou stran osolíme.
  • 5
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej.
  • 6
    Maso důkladně obalíme v aromatické strouhance, rukama ji přitlačíme k masu a kůží dolů ho položíme do rozpáleného oleje. Pečeme 1 minutu, poté kuře obrátíme a pečeme další 1 minutu.
  • 7
    Stáhneme z ohně, maso přendáme do zapékací mísy kůží nahoru a posypeme ho slabou vrstvou zbylé ochucené strouhanky. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 10 minut.
  • 8
    Mezitím připravíme citronovou omáčku. V malém rendlíku přivedeme na mírném ohni k varu 4 lžíce vody. Za stálého míchání metličkou přidáváme po kouscích vychlazené máslo. Jakmile vznikne emulze, stáhneme rendlík z ohně, zašleháme citronovou šťávu a osolíme. Nikdy nezahřívejte omáčku na prudkém ohni!

TIP

K přípravě citronové omáčky budete potřebovat metličku. Na obrácení kuřete budete potřebovat plochou obracečku.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef