Víme, že objednat v pátek může být někdy náročné. Proto jsme vám nově zlevnili dopravu vždy od úterý do čtvrtka. A rovnou o 50 %.

SUROVINY NA KUŘE

  • 2 kuřecí stehna s kůží po 200 g
  • 50 g olivového oleje
  • sůl

SUROVINY NA AROMATICKOU STROUHANKU

  • 60 g strouhanky
  • 50 g olivového oleje
  • 5 g lístků plocholisté petržele
  • 5 g chilli papričky
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY NA CITRONOVOU OMÁČKU

  • 100 g vychlazeného másla
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii
  • zapékací mísu

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Nejdříve připravíme aromatickou strouhanku. Chilli papričku očistíme, vyndáme semínka a najemno ji nakrájíme. Petržel a česnek nakrájíme najemno. Vše dáme do mísy.
  • 3
    Přidáme strouhanku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a promícháme.
  • 4
    Stehna vykostíme, položíme na prkénko kůží dolů, zakryjeme o potravinářskou fólií a lehce naklepeme. Poté ho z obou stran osolíme.
  • 5
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej.
  • 6
    Maso důkladně obalíme v aromatické strouhance, rukama ji přitlačíme k masu a kůží dolů ho položíme do rozpáleného oleje. Pečeme 1 minutu, poté kuře obrátíme a pečeme další 1 minutu.
  • 7
    Stáhneme z ohně, maso přendáme do zapékací mísy kůží nahoru a posypeme ho slabou vrstvou zbylé ochucené strouhanky. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 10 minut.
  • 8
    Mezitím připravíme citronovou omáčku. V malém rendlíku přivedeme na mírném ohni k varu 4 lžíce vody. Za stálého míchání metličkou přidáváme po kouscích vychlazené máslo. Jakmile vznikne emulze, stáhneme rendlík z ohně, zašleháme citronovou šťávu a osolíme. Nikdy nezahřívejte omáčku na prudkém ohni!

TIP

K přípravě citronové omáčky budete potřebovat metličku. Na obrácení kuřete budete potřebovat plochou obracečku.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA KUŘE

 
 
 

SUROVINY NA AROMATICKOU STROUHANKU

 
 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA CITRONOVOU OMÁČKU

 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE