SUROVINY

  • 250 g sušených špaget
  • 160 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
  • 30 g kaparů
  • 35 g šalotky
  • 8 cherry rajčat
  • 6 ančoviček
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 40 g soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

POSTUP

  • 1
    Špagety uvaříme ve vodě se 40g soli na skus, slijeme je a 100ml vody dáme stranou.
  • 2
    Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata rozkrojíme napůl. Šalotku očistíme a nakrájíme najemno. Ančovičky rovněž nakrájíme najemno.
  • 3
    Olivový olej vlijeme do studené pánve, přidáme česnek, šalotku a ančovičky a zahřejeme ji na střední teplotu. Jakmile česnek se šalotkou zesklovatí, přilijeme 100ml vody z vaření těstovin a stáhneme pánev ze sporáku.
  • 4
    Přidáme tymián, kapary, konzervovaného tuňáka a promícháme. Přidáme těstoviny, promícháme, přidáme parmezán a opět promícháme. Přidáme nakrájená rajčata a citronovou šťávu a ještě jednou promícháme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM