• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

JEHNĚČÍ NA ČESNEKU S BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM

  • 1 kg jehněčí kýty nebo plece
  • 500 g oloupané cibule
  • 30 g hladké mouky
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 8 stroužků česneku
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • pepř
  • sůl

NA DOKONČENÍ

  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sádla
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Maso zbavíme blan a nadbytečného tuku a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Důkladně osolíme a opepříme.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm za častého míchání cibuli dozlatova. Přidáme maso a restujeme, dokud se nevydusí všechna šťáva, kterou maso pustí. Jakmile se šťáva z masa vyvaří a v kastrolu zbude opět jen tuk, orestujeme maso za častého míchání dozlatova. Přidáme protlak a mícháme 1 minutu. Přidáme česnek a mícháme 1 minutu. Maso zaprášíme moukou a 1 minutu za stálého míchání restujeme.
  • 3Přilijeme tolik vývaru, aby byl ve stejné rovině jako maso, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod třetinu, přiklopíme pokličkou a dusíme 1 hodinu nebo dokud není maso zcela měkké. Občas zamícháme, případně dolijeme vývar do roviny k masu. Hotový pokrm podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Dokončení

  • 1Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. V rendlíku na středním ohni rozehřejeme sádlo a česnek na něm osmažíme dozlatova.
  • 2Hotový pokrm posypeme osmaženými plátky česneku.
Tip
Podávejte s kulatým nebo klasickým bramborovým knedlíkem. Recept od Romana Vaňka najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy. Dejte pozor, ať česnek pro dokončení pokrmu během smažení příliš nezhnědne. Byl by hořký.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

JEHNĚČÍ NA ČESNEKU S BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM

1 kg jehněčí kýty nebo plece

Jehněčí kýta bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

500 g oloupané cibule

Cibule bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

30 g hladké mouky

 

1,5 l hovězího vývaru

 

8 stroužků česneku

 

3 lžíce sádla

 

1 lžíce rajského protlaku

 

pepř

 

sůl

 

NA DOKONČENÍ

2 stroužky česneku

 

1 lžička sádla