• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

JEHNĚČÍ NA ČESNEKU S BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM

  • 1 kg jehněčí kýty nebo plece
  • 500 g oloupané cibule
  • 30 g hladké mouky
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 8 stroužků česneku
  • 3 lžíce sádla
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • pepř
  • sůl

NA DOKONČENÍ

  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sádla
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Maso zbavíme blan a nadbytečného tuku a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Důkladně osolíme a opepříme.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm za častého míchání cibuli dozlatova. Přidáme maso a restujeme, dokud se nevydusí všechna šťáva, kterou maso pustí. Jakmile se šťáva z masa vyvaří a v kastrolu zbude opět jen tuk, orestujeme maso za častého míchání dozlatova. Přidáme protlak a mícháme 1 minutu. Přidáme česnek a mícháme 1 minutu. Maso zaprášíme moukou a 1 minutu za stálého míchání restujeme.
  • 3Přilijeme tolik vývaru, aby byl ve stejné rovině jako maso, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod třetinu, přiklopíme pokličkou a dusíme 1 hodinu nebo dokud není maso zcela měkké. Občas zamícháme, případně dolijeme vývar do roviny k masu. Hotový pokrm podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Dokončení

  • 1Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. V rendlíku na středním ohni rozehřejeme sádlo a česnek na něm osmažíme dozlatova.
  • 2Hotový pokrm posypeme osmaženými plátky česneku.

TIP

Podávejte s kulatým nebo klasickým bramborovým knedlíkem. Recept od Romana Vaňka najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy. Dejte pozor, ať česnek pro dokončení pokrmu během smažení příliš nezhnědne. Byl by hořký.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

JEHNĚČÍ NA ČESNEKU S BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM

1 kg jehněčí kýty nebo plece
500 g oloupané cibule
30 g hladké mouky
 
1,5 l hovězího vývaru
 
8 stroužků česneku
 
3 lžíce sádla
 
1 lžíce rajského protlaku
 
pepř
 
sůl
 

NA DOKONČENÍ

2 stroužky česneku
 
1 lžička sádla