Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
JEHNĚČÍ NA ČESNEKU S BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM
- 1 kg jehněčí kýty nebo plece
- 500 g oloupané cibule
- 8 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce rajského protlaku
- 30 g hladké mouky
- 3 lžíce sádla
- 1,5 l hovězího vývaru
NA DOKONČENÍ
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sádla
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Maso zbavíme blan a nadbytečného tuku a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Důkladně osolíme a opepříme.
- 2V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm za častého míchání cibuli dozlatova. Přidáme maso a restujeme, dokud se nevydusí všechna šťáva, kterou maso pustí. Jakmile se šťáva z masa vyvaří a v kastrolu zbude opět jen tuk, orestujeme maso za častého míchání dozlatova. Přidáme protlak a mícháme 1 minutu. Přidáme česnek a mícháme 1 minutu. Maso zaprášíme moukou a 1 minutu za stálého míchání restujeme.
- 3Přilijeme tolik vývaru, aby byl ve stejné rovině jako maso, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod třetinu, přiklopíme pokličkou a dusíme 1 hodinu nebo dokud není maso zcela měkké. Občas zamícháme, případně dolijeme vývar do roviny k masu. Hotový pokrm podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Dokončení
- 1Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. V rendlíku na středním ohni rozehřejeme sádlo a česnek na něm osmažíme dozlatova.
- 2Hotový pokrm posypeme osmaženými plátky česneku.
Tip
Podávejte s kulatým nebo klasickým bramborovým knedlíkem. Recept od Romana Vaňka najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Dejte pozor, ať česnek pro dokončení pokrmu během smažení příliš nezhnědne. Byl by hořký.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef