Skip navigation
  • We'll be soon preparing your order!
    Your purchase will be delivered 23.12. at 21:00. Till 20:50 you can still add products to it.
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered today at 07:39.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible
4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500g sušených penne
  • 30g plátků slaniny
  • 1 snítka tymiánu
  • 130g dužniny červené papriky
  • 160g cukety
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 40g soli a špetka soli
  • 250g vepřové panenky nebo kotlety bez kosti

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Těstoviny uvaříme ve větším množství vody se 40 g soli na skus, slijeme je a 100 ml vody dáme stranou.
  • 2
    Maso podélně nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a ty pak na kostičky 0,5×0,5 cm.
  • 3
    Slaninu nakrájíme na kostičky, smícháme s masem, sdrhnutým tymiánem a solí a důkladně promícháme.
  • 4
    Papriku nakrájíme na kostičky 0,5×0,5 cm.
  • 5
    Z cukety okrájíme dužninu, semínka vyhodíme a dužninu nakrájíme na kostičky 0,5×0,5 cm.
  • 6
    Česnek očistíme a nakrájíme najemno.
  • 7
    Na pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej, přidáme masovou směs a pečlivě ji rozprostřeme po celé pánvi. Restujeme 2 minuty. Často mícháme.
  • 8
    Přidáme papriku a cuketu a restujeme 1 minutu.
  • 9
    Přidáme česnek, zarestujeme ho, přilijeme naráz 100 ml vody z těstovin a necháme 1 minutu provařit.
  • 10
    Promícháme s uvařenými těstovinami. Stáhneme z ohně, přidáme nastrouhaný parmezán a petržel a promícháme.
Tip
Místo vepřové panenky můžete použít vepřovou kotletu bez kosti.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE