SUROVINY

  • 500g sušených penne
  • 250g vepřové panenky nebo kotlety bez kosti
  • 30g plátků slaniny
  • 1 snítka tymiánu
  • 130g dužniny červené papriky
  • 160g cukety
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 40g soli a špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

POSTUP

  • 1
    Těstoviny uvaříme ve větším množství vody se 40 g soli na skus, slijeme je a 100 ml vody dáme stranou.
  • 2
    Maso podélně nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a ty pak na kostičky 0,5×0,5 cm.
  • 3
    Slaninu nakrájíme na kostičky, smícháme s masem, sdrhnutým tymiánem a solí a důkladně promícháme.
  • 4
    Papriku nakrájíme na kostičky 0,5×0,5 cm.
  • 5
    Z cukety okrájíme dužninu, semínka vyhodíme a dužninu nakrájíme na kostičky 0,5×0,5 cm.
  • 6
    Česnek očistíme a nakrájíme najemno.
  • 7
    Na pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej, přidáme masovou směs a pečlivě ji rozprostřeme po celé pánvi. Restujeme 2 minuty. Často mícháme.
  • 8
    Přidáme papriku a cuketu a restujeme 1 minutu.
  • 9
    Přidáme česnek, zarestujeme ho, přilijeme naráz 100 ml vody z těstovin a necháme 1 minutu provařit.
  • 10
    Promícháme s uvařenými těstovinami. Stáhneme z ohně, přidáme nastrouhaný parmezán a petržel a promícháme.

TIP

Místo vepřové panenky můžete použít vepřovou kotletu bez kosti.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM