Milí zákazníci, abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, počet položek nákupu je omezen na 35. Současně rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami (s výjimkou seniorů a ZTP). Při přebírání nákupu mějte prosím roušku a pokud to není nutné, nevracejte nám tašky ani vratné obaly. Všechny Vás prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 600 g vepřové panenky
  • 240 g oloupané cibule
  • 150 g slaniny
  • 20 g oloupaného česneku
  • 400 ml smetany, min. 31%
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

POSTUP

  • 1
    Maso nakrájíme na nudličky silné 1 cm. Dáme do mísy, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme stát v pokojové teplotě 20 minut.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké měsíčky. Česnek nakrájíme na jemné plátky.
  • 3
    Ve větším kastrolu nebo velké hluboké pánvi rozpálíme na vysokém ohni olej. Jakmile začne olej lehce kouřit, vložíme maso a 2 minuty ho restujeme. Přidáme pepř, cibuli a slaninu, promícháme a restujeme 1 minutu za častého míchání. Přidáme česnek a restujeme další 1 minutu. Přilijeme víno a za častého míchání vaříme 2 minuty. Přilijeme smetanu, stáhneme oheň pod polovinu a necháme vařit další 2 minuty.
  • 5
    Stáhneme z ohně, osolíme a vmícháme nakrájenou petržel.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef