Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 600 g vepřové panenky
- 240 g oloupané cibule
- 150 g slaniny
- 20 g oloupaného česneku
- 400 ml smetany, min. 31%
- 200 ml suchého bílého vína
- 5 lžic rostlinného oleje
- 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- sůl
PAIRING DISHES WITH WINE
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Maso nakrájíme na nudličky silné 1 cm. Dáme do mísy, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme stát v pokojové teplotě 20 minut.
- 2Slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké měsíčky. Česnek nakrájíme na jemné plátky.
- 3Ve větším kastrolu nebo velké hluboké pánvi rozpálíme na vysokém ohni olej. Jakmile začne olej lehce kouřit, vložíme maso a 2 minuty ho restujeme. Přidáme pepř, cibuli a slaninu, promícháme a restujeme 1 minutu za častého míchání. Přidáme česnek a restujeme další 1 minutu. Přilijeme víno a za častého míchání vaříme 2 minuty. Přilijeme smetanu, stáhneme oheň pod polovinu a necháme vařit další 2 minuty.
- 4Stáhneme z ohně, osolíme a vmícháme nakrájenou petržel.
![Roman Vaněk](https://cdn.rohlik.cz/images/meals/author/portret_CHEF_kucharka-min.png)
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef