Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
4 Servings

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 600 g vepřové panenky
  • 240 g oloupané cibule
  • 150 g slaniny
  • 20 g oloupaného česneku
  • 400 ml smetany, min. 31%
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • sůl

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Maso nakrájíme na nudličky silné 1 cm. Dáme do mísy, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme stát v pokojové teplotě 20 minut.
  • 2Slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké měsíčky. Česnek nakrájíme na jemné plátky.
  • 3Ve větším kastrolu nebo velké hluboké pánvi rozpálíme na vysokém ohni olej. Jakmile začne olej lehce kouřit, vložíme maso a 2 minuty ho restujeme. Přidáme pepř, cibuli a slaninu, promícháme a restujeme 1 minutu za častého míchání. Přidáme česnek a restujeme další 1 minutu. Přilijeme víno a za častého míchání vaříme 2 minuty. Přilijeme smetanu, stáhneme oheň pod polovinu a necháme vařit další 2 minuty.
  • 4Stáhneme z ohně, osolíme a vmícháme nakrájenou petržel.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE