4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g vepřové panenky
  • 240 g oloupané cibule
  • 150 g slaniny
  • 20 g oloupaného česneku
  • 400 ml smetany, min. 31%
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso nakrájíme na nudličky silné 1 cm. Dáme do mísy, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme stát v pokojové teplotě 20 minut.
  • 2Slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké měsíčky. Česnek nakrájíme na jemné plátky.
  • 3Ve větším kastrolu nebo velké hluboké pánvi rozpálíme na vysokém ohni olej. Jakmile začne olej lehce kouřit, vložíme maso a 2 minuty ho restujeme. Přidáme pepř, cibuli a slaninu, promícháme a restujeme 1 minutu za častého míchání. Přidáme česnek a restujeme další 1 minutu. Přilijeme víno a za častého míchání vaříme 2 minuty. Přilijeme smetanu, stáhneme oheň pod polovinu a necháme vařit další 2 minuty.
  • 4Stáhneme z ohně, osolíme a vmícháme nakrájenou petržel.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

600 g vepřové panenky

Vepřová panenka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

240 g oloupané cibule

Cibule bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g slaniny

 

20 g oloupaného česneku

 

400 ml smetany, min. 31%

 

200 ml suchého bílého vína

 

5 lžic rostlinného oleje

 

1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

 

1 lžička čerstvě mletého pepře

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.