Kapustové karbanátky

4-6 PORCÍ

SUROVINY

  • 600 g kapusty
  • 150 g vařeného uzeného masa
  • 40 g oloupané cibule
  • 30 g strouhanky a strouhanka na obalení
  • 20 g másla
  • 200 ml mléka
  • 2 starší rohlíky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • slunečnicový olej na smažení
  • špetka pepře
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm a v míse je smícháme s mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Uzené maso nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji necháme zesklovatět.
  • 2
    Svrchní listy kapusty odřízneme a vyhodíme. Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme tuhý košťál. Kapustu vložíme do kastrolu s osolenou vroucí vodou a 15 minut vaříme. Scedíme a necháme v cedníku okapat. Rohlíky vymačkáme.
  • 3
    V mlýnku na maso umeleme kapustu, rohlíky a uzené maso. Přidáme vejce, 1 kávovou lžičku soli, pepř, česnek, cibuli a strouhanku. Důkladně promícháme. Z připravené směsi formujeme 1 cm vysoké karbanátky, které obalíme ve strouhance.
  • 4
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
  • 5
    Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo jen tak.

TIP

Místo slunečnicového oleje můžete použít na smažení kvalitní řepkový olej nebo vepřové sádlo.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY