Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 2 starší rohlíky
  • 200 ml mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g vařeného uzeného masa
  • 40 g oloupané cibule
  • 20 g másla
  • 600 g kapusty
  • sůl
  • 1 vejce
  • špetka pepře
  • 30 g strouhanky a strouhanka na obalení
  • slunečnicový olej na smažení

INSTRUCTIONS

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm a v míse je smícháme s mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Uzené maso nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji necháme zesklovatět.
  • 2
    Svrchní listy kapusty odřízneme a vyhodíme. Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme tuhý košťál. Kapustu vložíme do kastrolu s osolenou vroucí vodou a 15 minut vaříme. Scedíme a necháme v cedníku okapat. Rohlíky vymačkáme.
  • 3
    V mlýnku na maso umeleme kapustu, rohlíky a uzené maso. Přidáme vejce, 1 kávovou lžičku soli, pepř, česnek, cibuli a strouhanku. Důkladně promícháme. Z připravené směsi formujeme 1 cm vysoké karbanátky, které obalíme ve strouhance.
  • 4
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
  • 5
    Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo jen tak.
Tip
Místo slunečnicového oleje můžete použít na smažení kvalitní řepkový olej nebo vepřové sádlo.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS