Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA JÁTRA
- 600 g drůbežích jater
- 200 g másla
- 200 g šalotky
- 240 ml suchého červeného vína
- 1 lžička cukru
- čerstvě mletý pepř
- sůl
SUROVINY NA TATARKU
- 200 g majonézy
- 10 g kremžské hořčice
- 20 g cibule
- 30 g nakládaných okurek + 1 lžíce okurkového láku
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 1 lžíce octa
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA JÁTRA
- 1Šalotky očistíme a nakrájíme na půlměsíčky. Játra očistíme, osolíme a opepříme.
- 2V širší pánvi rozehřejeme na středním ohni třetinu másla, přidáme šalotku a orestujeme ji za častého míchání dozlatova. Dáme stranou.
- 3Do pánve přidáme druhou třetinu másla a necháme ji zpěnit. Přidáme játra a opečeme je z obou stran 2 minuty
- 4Přidáme víno a cukr a promícháme. Vaříme 4 minuty. Stáhneme z ohně a vmícháme zbylé máslo.
- 5Játra podáváme s orestovanou šalotkou a tatarkou.
POSTUP NA TATARKU
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dáme do mísy. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k cibuli. Přidáme zbylé suroviny, důkladně promícháme a dáme vychladit do lednice.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef
Přidejte si recepty z celého internetu
Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.
Přidat recept