• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA JÁTRA

  • 600 g drůbežích jater
  • 200 g másla
  • 200 g šalotky
  • 240 ml suchého červeného vína
  • 1 lžička cukru
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY NA TATARKU

  • 200 g majonézy
  • 10 g kremžské hořčice
  • 20 g cibule
  • 30 g nakládaných okurek + 1 lžíce okurkového láku
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžíce octa
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA JÁTRA

  • 1Šalotky očistíme a nakrájíme na půlměsíčky. Játra očistíme, osolíme a opepříme.
  • 2V širší pánvi rozehřejeme na středním ohni třetinu másla, přidáme šalotku a orestujeme ji za častého míchání dozlatova. Dáme stranou.
  • 3Do pánve přidáme druhou třetinu másla a necháme ji zpěnit. Přidáme játra a opečeme je z obou stran 2 minuty
  • 4Přidáme víno a cukr a promícháme. Vaříme 4 minuty. Stáhneme z ohně a vmícháme zbylé máslo.
  • 5Játra podáváme s orestovanou šalotkou a tatarkou.

POSTUP NA TATARKU

  • 1Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dáme do mísy. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k cibuli. Přidáme zbylé suroviny, důkladně promícháme a dáme vychladit do lednice.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA JÁTRA

600 g drůbežích jater

Kuřecí játra bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g šalotky

 

240 ml suchého červeného vína

 

1 lžička cukru

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

SUROVINY NA TATARKU

200 g majonézy

 

10 g kremžské hořčice

 

20 g cibule

 

30 g nakládaných okurek + 1 lžíce okurkového láku

 

1 lžička worcesterské omáčky

 

1 lžíce octa

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl