4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA JÁTRA

  • 600 g drůbežích jater
  • 200 g másla
  • 200 g šalotky
  • 240 ml suchého červeného vína
  • 1 lžička cukru
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY NA TATARKU

  • 200 g majonézy
  • 10 g kremžské hořčice
  • 20 g cibule
  • 30 g nakládaných okurek + 1 lžíce okurkového láku
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžíce octa
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA JÁTRA

  • 1Šalotky očistíme a nakrájíme na půlměsíčky. Játra očistíme, osolíme a opepříme.
  • 2V širší pánvi rozehřejeme na středním ohni třetinu másla, přidáme šalotku a orestujeme ji za častého míchání dozlatova. Dáme stranou.
  • 3Do pánve přidáme druhou třetinu másla a necháme ji zpěnit. Přidáme játra a opečeme je z obou stran 2 minuty
  • 4Přidáme víno a cukr a promícháme. Vaříme 4 minuty. Stáhneme z ohně a vmícháme zbylé máslo.
  • 5Játra podáváme s orestovanou šalotkou a tatarkou.

POSTUP NA TATARKU

  • 1Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dáme do mísy. Okurku nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k cibuli. Přidáme zbylé suroviny, důkladně promícháme a dáme vychladit do lednice.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA JÁTRA

SUROVINY NA TATARKU