• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 husa nebo 4 husí stehna
  • 200 g krup
  • 200 g hrachu
  • 200 g oloupané cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Kroupy a hrách propláchneme a zvlášť namočíme přes noc do 1,5 l studené vody. Druhý den obě vody osolíme zarovnanou lžičkou soli a opět zvlášť uvaříme pod pokličkou doměkka. Slijeme a vývar z hrachu uschováme.
  • 2Troubu rozehřejeme na 150 °C. Husí stehna důkladně osolíme, posypeme kmínem, dáme do pekáče a pečeme v rozehřáté troubě 1,5 hodiny nebo doměkka. Pokud máme celou husu, tak ji rozporcujeme, stehna a prsa s kostí použijeme na tento recept a zbylé části husy použijeme na přípravu vývaru. Pekáč vyndáme z trouby a teplotu trouby zvýšíme na 200 °C.
  • 3Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a orestujeme ji za častého míchání dozlatova. Vmícháme drcený kmín. Přidáme hrách a kroupy, promícháme, přidáme česnek, majoránku, lehce osolíme a opepříme. Přilijeme 100 ml vývaru z hrachu, přivedeme k varu a 5 minut vaříme na středním ohni.
  • 4Upečené maso vyndáme z pekáče a dáme do něj směs z hrachu a krup. Vše důkladně promícháme. Navrch položíme maso a dáme na 10 minut zapéct do rozehřáté trouby.

TIP

Hrách a kroupy nesesypávejte do jednoho hrnce, musí se vařit zvlášť. Hrách se totiž uvaří daleko rychleji. Hrách i kroupy zalijte alespoň 1,5 litru studené vody. Majoránku promněte do kastrolu v dlaních. Více se rozvoní. Do šouletu můžete přidat i 100 g uvařené cizrny.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

1 husa nebo 4 husí stehna
200 g krup
200 g hrachu
 
200 g oloupané cibule
 
4 stroužky česneku
 
2 lžíce sádla
 
1 lžička celého kmínu
 
1 lžička drceného kmínu
 
1 lžička sušené majoránky
 
pepř
 
sůl
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.