• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KRÁLIČÍ VÝVAR

  • 80 g oloupané mrkve
  • 1 střední stonek řapíkatého celeru
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 stonek velkolisté petržele
  • špetka soli

ŘÍZEK S OMÁČKOU

  • 4 králičí stehna a 500 g králičího ořezu a kostí z králíka na vývar
  • 60 g hladké mouky
  • 90 g přepuštěného másla
  • 1 bobkový list
  • 18 lístků šalvěje
  • 2 lžíce bílého sherry
  • 1 citron a nastrouhaná kůra z ¼ citronu
  • pepř
  • sůl

MAČKANÉ BRAMBORY

  • 1 kg brambor
  • 2 lžíce másla
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KRÁLIČÍ VÝVAR

  • 1Kosti a ořez důkladně propláchneme pod studenou vodou, abychom vyplavili drobné nečistoty, které by vývar zakalily. Vložíme je do hrnce a zalijeme 1,5 litrem studené vody. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a sbíráme pěnu, která se začne tvořit na povrchu. Jakmile se pěna tvořit přestane, přidáme koření a tymián. Nezakryté vaříme na velmi mírném ohni 75 minut.
  • 2Zeleninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Přidáme do vývaru a vaříme dalších 45 minut. Vývar scedíme, svaříme na množství jednoho litru a necháme vychladnout.

POSTUP NA POKRM

  • 1Králičí stehna vykostíme. Kosti použijeme do vývaru. Maso osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme rukou.
  • 2Ve vyšší pánvi na vyšším ohni rozehřejeme přepuštěné máslo, vložíme maso a opečeme ho dozlatova. Otočíme, přidáme bobkový list a šalvěj a maso opečeme dozlatova i z druhé strany.
  • 3Přidáme 200 ml vývaru, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod polovinu a tekutinu necháme svařit na polovinu. Přilijeme zbylý vývar, opět přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu, přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru a sherry a 5 minut vaříme.

POSTUP NA MAČKANÉ BRAMBORY

  • 1Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a ještě horké je rozmačkáme spolu s máslem. Dle potřeby dochutíme solí.
Tip
Z citronu strouhejte jen žlutou část kůry, bílá je hořká.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

KRÁLIČÍ VÝVAR

80 g oloupané mrkve

Mrkev bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 střední stonek řapíkatého celeru

Řapíkatý celer bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 snítky tymiánu

 

1 bobkový list

 

5 kuliček černého pepře

 

1 stonek velkolisté petržele

 

špetka soli

 

ŘÍZEK S OMÁČKOU

4 králičí stehna a 500 g králičího ořezu a kostí z králíka na vývar

 

60 g hladké mouky

 

90 g přepuštěného másla

 

1 bobkový list

 

18 lístků šalvěje

 

2 lžíce bílého sherry

 

1 citron a nastrouhaná kůra z ¼ citronu

 

pepř

 

sůl

 

MAČKANÉ BRAMBORY

1 kg brambor

 

2 lžíce másla

 

sůl