Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
KRÁLIČÍ VÝVAR
- 80 g oloupané mrkve
- 1 střední stonek řapíkatého celeru
- 2 snítky tymiánu
- 1 bobkový list
- 5 kuliček černého pepře
- 1 stonek velkolisté petržele
- špetka soli
ŘÍZEK S OMÁČKOU
- 60 g hladké mouky
- 90 g přepuštěného másla
- 1 bobkový list
- 18 lístků šalvěje
- 1 citron a nastrouhaná kůra z ¼ citronu
- 2 lžíce bílého sherry
- pepř
- sůl
- 4 králičí stehna a 500 g králičího ořezu a kostí z králíka na vývar
MAČKANÉ BRAMBORY
- 1 kg brambor
- 2 lžíce másla
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KRÁLIČÍ VÝVAR
- 1Kosti a ořez důkladně propláchneme pod studenou vodou, abychom vyplavili drobné nečistoty, které by vývar zakalily. Vložíme je do hrnce a zalijeme 1,5 litrem studené vody. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a sbíráme pěnu, která se začne tvořit na povrchu. Jakmile se pěna tvořit přestane, přidáme koření a tymián. Nezakryté vaříme na velmi mírném ohni 75 minut.
- 2Zeleninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Přidáme do vývaru a vaříme dalších 45 minut. Vývar scedíme, svaříme na množství jednoho litru a necháme vychladnout.
POSTUP NA POKRM
- 1Králičí stehna vykostíme. Kosti použijeme do vývaru. Maso osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme rukou.
- 2Ve vyšší pánvi na vyšším ohni rozehřejeme přepuštěné máslo, vložíme maso a opečeme ho dozlatova. Otočíme, přidáme bobkový list a šalvěj a maso opečeme dozlatova i z druhé strany.
- 3Přidáme 200 ml vývaru, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod polovinu a tekutinu necháme svařit na polovinu. Přilijeme zbylý vývar, opět přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu, přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru a sherry a 5 minut vaříme.
POSTUP NA MAČKANÉ BRAMBORY
- 1Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a ještě horké je rozmačkáme spolu s máslem. Dle potřeby dochutíme solí.
Tip
Z citronu strouhejte jen žlutou část kůry, bílá je hořká.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef