• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KRÁLIČÍ VÝVAR

  • 80 g oloupané mrkve
  • 1 střední stonek řapíkatého celeru
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 stonek velkolisté petržele
  • špetka soli

ŘÍZEK S OMÁČKOU

  • 4 králičí stehna a 500 g králičího ořezu a kostí z králíka na vývar
  • 60 g hladké mouky
  • 90 g přepuštěného másla
  • 1 bobkový list
  • 18 lístků šalvěje
  • 2 lžíce bílého sherry
  • 1 citron a nastrouhaná kůra z ¼ citronu
  • pepř
  • sůl

MAČKANÉ BRAMBORY

  • 1 kg brambor
  • 2 lžíce másla
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KRÁLIČÍ VÝVAR

  • 1Kosti a ořez důkladně propláchneme pod studenou vodou, abychom vyplavili drobné nečistoty, které by vývar zakalily. Vložíme je do hrnce a zalijeme 1,5 litrem studené vody. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a sbíráme pěnu, která se začne tvořit na povrchu. Jakmile se pěna tvořit přestane, přidáme koření a tymián. Nezakryté vaříme na velmi mírném ohni 75 minut.
  • 2Zeleninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Přidáme do vývaru a vaříme dalších 45 minut. Vývar scedíme, svaříme na množství jednoho litru a necháme vychladnout.

POSTUP NA POKRM

  • 1Králičí stehna vykostíme. Kosti použijeme do vývaru. Maso osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme rukou.
  • 2Ve vyšší pánvi na vyšším ohni rozehřejeme přepuštěné máslo, vložíme maso a opečeme ho dozlatova. Otočíme, přidáme bobkový list a šalvěj a maso opečeme dozlatova i z druhé strany.
  • 3Přidáme 200 ml vývaru, promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod polovinu a tekutinu necháme svařit na polovinu. Přilijeme zbylý vývar, opět přivedeme k varu, oheň stáhneme na třetinu, přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru a sherry a 5 minut vaříme.

POSTUP NA MAČKANÉ BRAMBORY

  • 1Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a ještě horké je rozmačkáme spolu s máslem. Dle potřeby dochutíme solí.

TIP

Z citronu strouhejte jen žlutou část kůry, bílá je hořká.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

KRÁLIČÍ VÝVAR

80 g oloupané mrkve
1 střední stonek řapíkatého celeru
2 snítky tymiánu
 
1 bobkový list
 
5 kuliček černého pepře
 
1 stonek velkolisté petržele
 
špetka soli
 

ŘÍZEK S OMÁČKOU

4 králičí stehna a 500 g králičího ořezu a kostí z králíka na vývar
 
60 g hladké mouky
 
90 g přepuštěného másla
 
1 bobkový list
 
18 lístků šalvěje
 
2 lžíce bílého sherry
 
1 citron a nastrouhaná kůra z ¼ citronu
 
pepř
 
sůl
 

MAČKANÉ BRAMBORY

1 kg brambor
 
2 lžíce másla
 
sůl