Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg hovězí loupané plece
  • pepř
  • sůl
  • 100 g špeku
  • 3 lžíce sádla
  • 3 střední nakládané okurky a 3 lžíce láku z okurek
  • 3 natvrdo uvařená vejce
  • 450 g oloupané cibule
  • 1,4 l hovězího vývaru
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 3 bobkové listy
  • 20 g hladké mouky
  • 30 g studeného másla
  • 100 g šunky vcelku

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Cibuli nakrájíme nahrubo. 60 g špeku nakrájíme na špalíčky 1×5 cm a dáme na 20 minut do mrazáku. Zbytek špeku nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. 60 g šunky nakrájíme na špalíčky 1×5 cm. Zbytek šunky nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Jedno vejce podélně rozřízneme na dvě poloviny. Zbylá vejce nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Jednu okurku podélně rozřízneme na dvě poloviny. Zbylé okurky nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 2
    Na kratší straně masa prořízneme širším nožem hlubokou díru a vsuneme do ní obě poloviny vejce, špalíčky šunky a obě poloviny okurky. Úzkým nožem prořízneme v mase stejným směrem kapsy, do kterých vsuneme hranolky ztuhlého špeku. Maso ze všech stran opepříme a důkladně osolíme
  • 3
    V kastrolu na vyšším ohni rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso dáme stranou na talíř.
  • 4
    Do výpeku přidáme cibuli, stáhneme oheň pod polovinu a za častého míchání ji orestujeme dohněda. Přidáme špek nakrájený na kostičky, nové koření, kuličky pepře a bobkový list. Krátce orestujeme. Přidáme mouku a za stálého míchání minutu restujeme.
  • 5
    Zalijeme vývarem, promícháme a do kastrolu vrátíme maso. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, stáhneme oheň pod třetinu a pomalu dusíme 2 hodiny nebo doměkka.
  • 6
    Měkké maso vyndáme z hrnce, do omáčky přidáme lák z okurek a 2 minuty vaříme.
  • 7
    Do čistého hrnce vložíme nakrájenou šunku, vejce a okurky. Omáčku propasírujeme přes jemné síto do hrnce s vejci, okurkou a šunkou. Po částech vmícháme 30 g vychlazeného másla nakrájeného na kostičky. Dochutíme solí a pepřem. Maso vrátíme do omáčky prohřát. Poté ho nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Tip
Podávejte s houskovým knedlíkem nebo s dušenou rýží. Recept na přípravu od Romana Vaňka najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH BEER