• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 900 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 200 g sádla
  • 120 ml mléka
  • 2 lžíce soli

DIVOČÁK

  • 1 kg masa z divočáka na guláš
  • 650 ml hovězího vývaru
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 400 g oloupané mrkve
  • 230 g oloupaných malých šalotek
  • 180 g pancetty
  • 180 g hnědých žampionů
  • 30 g nahrubo nakrájeného česneku
  • 3–4 žloutky na potření
  • 10 snítek tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 4 lžíce nahrubo nakrájené plocholisté petržele
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžičky kuliček černého pepře
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Ideálním doplňkem ke zvěřině je suché červené víno s plným tělem a pevnou tříslovinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Mléko, 300 ml vody a sádlo dáme do rendlíku a necháme přejít varem. Stáhneme z ohně.
  • 2V robotu začneme míchat mouku se solí na střední otáčky. Horkou směs z rendlíku vlijeme postupně do robotu k mouce se solí. Vypracujeme hladké těsto, vyklopíme ho na vál a ještě zpracujeme rukama. Necháme v lednici odležet 1 hodinu.

POSTUP NA DIVOČÁKA

  • 1Maso nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, osolíme, opepříme a promícháme. Pancettu nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Šalotky rozřízneme na poloviny. Mrkev nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Žampiony očistíme a odstraníme z nich nožičky. Menší kloboučky nakrájíme na čtvrtiny, větší na osminy. Sdrhneme lístky tymiánu z větviček.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozpálíme polovinu oleje a orestujeme na něm polovinu masa dozlatova za občasného míchání. Vyndáme ho a dáme stranou. Do kastrolu přilijeme zbylý olej a orestujeme stejným způsobem druhou část masa. Vyndáme ho a dáme stranou.
  • 3Stáhneme olej na polovinu, přidáme pancettu a za častého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme šalotku a mrkev a restujeme za častého míchání další 2 minuty. Přidáme česnek a žampiony a restujeme 2 minuty. Přidáme bobkové listy, tymián, petržel, kuličky černého pepře a orestované maso. Promícháme, přidáme mouku a 1 minutu mícháme.
  • 4Přilijeme najednou veškeré víno a plochou vařečkou odškrábneme vytvořený nápek ze dna do pokrmu. Za občasného míchání necháme víno z kastrolu zcela vyvařit. Přilijeme tolik vývaru, aby maso bylo ponořené.
  • 5Z pečicího papíru vystřihneme kolečko o stejném průměru, jako je kastrol. Doprostřed kolečka vystřihneme malý otvor o průměru 0,5 cm. Do kastrolu na maso položíme vyříznutý pečicí papír a kastrol přikryjeme pokličkou. Stáhneme oheň na minimum a necháme zvolna dusit 2 hodiny nebo dokud není maso zcela měkké. Občas zamícháme. Pokud je potřeba, přilijeme vývar tak, aby bylo maso ponořené do ¾. Pokud je směs na konci dušení moc řídká, necháme tekutinu 5 minut vyvařit.
  • 6Hotovou směs necháme vychladnout a rozdělíme ji na 4 části.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Troubu rozehřejeme na 190 ºC. Formy položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 2Těsto rozdělíme na 4 stejné části a každou ještě rozděl na 2 části v poměru 2 : 1 (vnitřní část a poklička). Rukou každou část těsta vytvarujeme do placky. Většími částmi vyložíme formy tak, aby těsto přesahovalo přes okraj.
  • 3Takto připravené formy naplníme masovou směsí a formy uzavřeme menšími díly těsta. Těsto stiskneme tak, aby masová směs byla ve formě uzavřená. Pokličku z těsta nařízneme uprostřed, aby vznikl malý otvor a pára měla kudy unikat.
  • 4Plech s naplněnými formami dáme do rozehřáté trouby na 22 minut. Poté formy z trouby vyndáme a necháme lehce zchladnout tak, abychom mohl páj z formy vyjmout. Páje položíme na plech, potřeme ze stran i na povrchu rozšlehanými žloutky a vrátíme do trouby na 12 minut zezlátnout.
     
     
Tip
Na přípravu budete potřebovat 4 kruhové formy Ø 10 cm, hloubka 5 cm a plochou vařečku.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

TĚSTO

900 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g sádla

Sádlo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

120 ml mléka

 

2 lžíce soli

 

DIVOČÁK

1 kg masa z divočáka na guláš

 

650 ml hovězího vývaru

 

200 ml suchého červeného vína

 

60 ml rostlinného oleje

 

400 g oloupané mrkve

 

230 g oloupaných malých šalotek

 

180 g pancetty

 

180 g hnědých žampionů

 

30 g nahrubo nakrájeného česneku

 

3–4 žloutky na potření

 

10 snítek tymiánu

 

2 bobkové listy

 

4 lžíce nahrubo nakrájené plocholisté petržele

 

2 lžíce hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

3 lžičky kuliček černého pepře

 

1 lžička čerstvě mletého pepře

 

1 lžička soli

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Ideálním doplňkem ke zvěřině je suché červené víno s plným tělem a pevnou tříslovinou.