SUROVINY NA ŘÍZEK

  • 4 plátky vepřové krkovice po 150–200 g
  • strouhanka na obalení masa
  • 3 vejce
  • sádlo na smažení
  • citron na dochucení
  • pepř
  • sůl

SUROVINY NA BRAMBORY

  • 1 kg oloupaných brambor
  • 2 lžíce nakrájené plocholisté petržele
  • 40 g másla
  • sůl

POSTUP NA ŘÍZEK

  • 1
    Plátky masa opepříme a důkladně osolíme z obou stran.
  • 2
    Na kuchyňské prkénko vysypeme strouhanku a na ni položíme plátek masa. Horní stranu masa zasypeme strouhankou a dlaněmi strouhanku lehce vmáčkneme do masa. Plátek překryjeme potravinářskou fólií a paličkou do něj strouhanku lehce vtlučeme. Maso obrátíme a postup zopakujeme. Stejným způsobem obalíme zbývající plátky masa.
  • 3
    V širší pánvi na středním ohni rozpálíme sádlo. Vejce rozšleháme v hlubokém talíři.
  • 4
    Řízek se zatlučenou strouhankou obalíme v rozšlehaných vejcích a ihned vložíme do rozpáleného sádla. Oheň stáhneme na třetinu a řízky zvolna smažíme 3 minuty z každé strany. Hotové řízky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem a necháme odsát přebytečný tuk.
  • 5
    Podáváme s petrželovými bramborami a se skrojkem citronu.

POSTUP NA BRAMBORY

  • Brambory nakrájíme na stejné kousky a uvaříme je v osolené vodě 15-20 minut doměkka. Slijeme. Máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Horké máslo nalijeme na brambory, přidáme nakrájenou petržel, osolíme a vše promícháme.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA ŘÍZEK

 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA BRAMBORY