Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 králík
  • 150 g oloupané mrkve
  • 150 g oloupané cibule
  • 100 g oloupané petržele
  • 100 g špeku
  • 100 g hladké mouky
  • 80 g oloupaného celeru
  • 40 g oloupaného čerstvého zázvoru
  • 1,2 l kuřecího vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce jíšky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 7 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 3 kuličky jalovce
  • 3 snítky tymiánu
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Dvě třetiny špeku nakrájíme na špalíčky 1×3 cm a dáme na 20 minut do mrazáku. Zbytek špeku nakrájíme na kostičky o hraně 1 cm. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Cibuli nakrájíme najemno. Zázvor nakrájíme na tenké plátky.
  • 2Do masa na několika místech úzkým nožem uděláme díry a vsuneme do nich ztuhlé špalíčky špeku. Maso ze všech stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku z masa oklepeme.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme kostky špeku a orestujeme je dozlatova. Přidáme králíka a opečeme ho z obou stran dozlatova. Opečené maso vyndáme a dáme stranou.
  • 4Do kastrolu přidáme mrkev, celer a petržel a orestujeme je za častého míchání dozlatova. Přidáme cibuli a rovněž ji orestujeme dozlatova. Často mícháme. Do kastrolu přidáme zázvor, koření a tymián. Půl minuty mícháme a vrátíme zpět králíka. Přilijeme vývar, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a přikryjeme pokličkou. Dusíme 50 minut nebo doměkka. Maso vyjmeme a dáme stranou na teplé místo.
  • 5Do šťávy vmícháme jíšku a na menším ohni vaříme 10 minut. Poté omáčku propasírujeme přes jemné síto do čistého kastrolu. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme, přivedeme k varu, dochutíme solí, zamícháme a stáhneme z ohně. Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo.
  • 6Podáváme s bramborovými šulánky.
Tip
Lépe vám půjde špikovat špekem, který předtím dáte do mrazáku. Pokrm můžete podávat také s bramborovými noky či šiškami nebo s dušenou rýží, které najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM