20 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

NÁPLŇ

  • 200 g uvařeného uzeného masa
  • 40 g oloupané cibule
  • 40 g másla
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

TĚSTO

  • 500 g brambor (varný typ C)
  • 130 g hrubé mouky a hrubá mouka na podsypání
  • 30 g najemno nastrouhaného parmezánu
  • 30 g solamylu
  • 1 vejce a 1 žloutek
  • ½ lžičky soli

NA DOKONČENÍ

  • 250 g oloupané cibule
  • 150 g zakysané smetany
  • 150 g sádla
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Maso a cibuli nakrájíme najemno.
  • 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme ji za častého míchání zesklovatět. Obsah pánve přesuneme do mísy, přidáme nakrájené maso, 2 lžíce vody a zbylé suroviny a promícháme. Dáme na hodinu odpočinout do lednice. Poté masovou hmotu rozdělíme na 20 stejně velkých částí.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Cibuli nakrájíme najemno. V pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za občasného míchání restujeme 20 minut dozlatova. Pánev dáme stranou.
  • 2Zakysanou smetanu smícháme se solí a pepřem a dáme do lednice.

POSTUP NA TAŠTIČKY

  • 1Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Poté je necháme prochladnout a vlažné oloupeme.
  • 2V hrnci dáme vařit větší množství osolené vody (viz TIP).
  • 3Připravené brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše co nejrychleji smícháme do kompaktního těsta. Na stole poprášeném moukou vyválíme těsto na plát silný 0,5 cm. Tvořítkem o průměru 9 cm vykrojíme kolečka. Zbylé těsto znovu rychle propracujeme a vykrojíme další kolečka, dokud nezískáme 20 koleček. Doprostřed každého kolečka položíme část náplně, těsto přehneme přes sebe a okraje stiskneme.
  • 4Vložíme 10 taštiček do připravené vroucí vody. Vaříme 2 minuty a přendámee děrovanou naběračkou do mísy. Takto uvaříme i druhou polovinu.
  • 5Zahřejeme pánev se sádlem a cibulí.
  • 6Taštičky podáváme s restovanou cibulkou a zakysanou smetanou přelité sádlem.
     
     
     
Tip
Taštičky vařte nejméně ve 3 litrech vroucí vody. Vodu osolte 1 lžící soli.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

NÁPLŇ

200 g uvařeného uzeného masa

Uzené maso bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

40 g oloupané cibule

Cibule bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

40 g másla

 

1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

 

TĚSTO

500 g brambor (varný typ C)

 

130 g hrubé mouky a hrubá mouka na podsypání

 

30 g najemno nastrouhaného parmezánu

 

30 g solamylu

 

1 vejce a 1 žloutek

 

½ lžičky soli

 

NA DOKONČENÍ

250 g oloupané cibule

Cibule bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g zakysané smetany

 

150 g sádla

 

špetka čerstvě mletého pepře

 

špetka soli

 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.