Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR FILLING

  • 200 g uvařeného uzeného masa
  • 40 g oloupané cibule
  • 40 g másla
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

INGREDIENTS FOR DOUGH

  • 500 g brambor (varný typ C)
  • 130 g hrubé mouky a hrubá mouka na podsypání
  • 30 g solamylu
  • 30 g najemno nastrouhaného parmezánu
  • 1 vejce a 1 žloutek
  • ½ lžičky soli

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 250 g oloupané cibule
  • 150 g sádla
  • 150 g zakysané smetany
  • špetka soli
  • špetka čerstvě mletého pepře

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

INSTRUCTIONS FOR FILLING

  • 1
    Maso a cibuli nakrájíme najemno.
  • 2
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme ji za častého míchání zesklovatět. Obsah pánve přesuneme do mísy, přidáme nakrájené maso, 2 lžíce vody a zbylé suroviny a promícháme. Dáme na hodinu odpočinout do lednice. Poté masovou hmotu rozdělíme na 20 stejně velkých částí.

INSTRUCTIONS FOR COMPLETION

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno. V pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za občasného míchání restujeme 20 minut dozlatova. Pánev dáme stranou.
  • 2
    Zakysanou smetanu smícháme se solí a pepřem a dáme do lednice.

INSTRUCTIONS FOR TURNOVERS

  • 1
    Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Poté je necháme prochladnout a vlažné oloupeme.
  • 2
    V hrnci dáme vařit větší množství osolené vody (viz TIP).
  • 3
    Připravené brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše co nejrychleji smícháme do kompaktního těsta. Na stole poprášeném moukou vyválíme těsto na plát silný 0,5 cm. Tvořítkem o průměru 9 cm vykrojíme kolečka. Zbylé těsto znovu rychle propracujeme a vykrojíme další kolečka, dokud nezískáme 20 koleček. Doprostřed každého kolečka položíme část náplně, těsto přehneme přes sebe a okraje stiskneme.
  • 4
    Vložíme 10 taštiček do připravené vroucí vody. Vaříme 2 minuty a přendámee děrovanou naběračkou do mísy. Takto uvaříme i druhou polovinu.
  • 5
    Zahřejeme pánev se sádlem a cibulí.
  • 6
    Taštičky podáváme s restovanou cibulkou a zakysanou smetanou přelité sádlem.
     
     
     
Tip
Taštičky vařte nejméně ve 3 litrech vroucí vody. Vodu osolte 1 lžící soli.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR FILLING

INGREDIENTS FOR DOUGH

INGREDIENTS FOR COMPLETION

PAIRING DISHES WITH BEER