Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 200 g uvařeného uzeného masa
  • 40 g oloupané cibule
  • 40 g másla
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele

SUROVINY NA TĚSTO

  • 500 g brambor (varný typ C)
  • 130 g hrubé mouky a hrubá mouka na podsypání
  • 30 g najemno nastrouhaného parmezánu
  • 30 g solamylu
  • 1 vejce a 1 žloutek
  • ½ lžičky soli

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 250 g oloupané cibule
  • 150 g zakysané smetany
  • 150 g sádla
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1
    Maso a cibuli nakrájíme najemno.
  • 2
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme ji za častého míchání zesklovatět. Obsah pánve přesuneme do mísy, přidáme nakrájené maso, 2 lžíce vody a zbylé suroviny a promícháme. Dáme na hodinu odpočinout do lednice. Poté masovou hmotu rozdělíme na 20 stejně velkých částí.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno. V pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za občasného míchání restujeme 20 minut dozlatova. Pánev dáme stranou.
  • 2
    Zakysanou smetanu smícháme se solí a pepřem a dáme do lednice.

POSTUP NA TAŠTIČKY

  • 1
    Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Poté je necháme prochladnout a vlažné oloupeme.
  • 2
    V hrnci dáme vařit větší množství osolené vody (viz TIP).
  • 3
    Připravené brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše co nejrychleji smícháme do kompaktního těsta. Na stole poprášeném moukou vyválíme těsto na plát silný 0,5 cm. Tvořítkem o průměru 9 cm vykrojíme kolečka. Zbylé těsto znovu rychle propracujeme a vykrojíme další kolečka, dokud nezískáme 20 koleček. Doprostřed každého kolečka položíme část náplně, těsto přehneme přes sebe a okraje stiskneme.
  • 4
    Vložíme 10 taštiček do připravené vroucí vody. Vaříme 2 minuty a přendámee děrovanou naběračkou do mísy. Takto uvaříme i druhou polovinu.
  • 5
    Zahřejeme pánev se sádlem a cibulí.
  • 6
    Taštičky podáváme s restovanou cibulkou a zakysanou smetanou přelité sádlem.
     
     
     

TIP

Taštičky vařte nejméně ve 3 litrech vroucí vody. Vodu osolte 1 lžící soli.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef