Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 1 kg uzeného masa
  • 350 g hrachu
  • 150 g oloupané cibule
  • 100 g špeku
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 1,5 lžíce sádla
  • 2 snítky čerstvé majoránky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

POSTUP

  • 1
    Hrách necháme přes noc namočit. Druhý den ho slijeme a dáme vařit do hrnce se 700 ml vody a jednou lžičkou soli. Jakmile změkne, scedíme ho a vrátíme do hrnce.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme. Polovinu cibule nakrájíme na kolečka, druhou polovinu najemno. Špek nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 3
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme 1 lžíci sádla a za častého míchání na něm dozlatova orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka. Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme nakrájený špek a restujeme, dokud cibule zcela nezezlátne. Cibuli se špekem vyndáme a dáme stranou.
  • 4
    Do pánve přidáme zbytek sádla a zesklovatíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Přidáme ji i se sádlem do hrnce s hrachem, přilijeme vývar, přidáme česnek, lístky majoránky a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme 3 minuty. Stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Podle chuti dosolíme.
  • 5
    Kaši na talíři zdobíme orestovanými kolečky cibule a špekem. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka a nakrájíme ho na plátky.

TIP

Plátky uvařeného masa můžete opéct v rozpálené pánvi na lžičce sádla dozlatova. Pokrm podávejte s nakládanou okurkou. K tomuto jídlu chutná skvěle. K hrachu během vaření ve vodě můžete přidat kůži ze šunky. Pokrm získá skvělou chuť.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef