Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KRÁLÍK

  • 1 celý králík
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 300 g oloupané cibule
  • 150 g špeku
  • 10 kuliček celého pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 5 stroužků česneku
  • 4 bobkové listy
  • sůl

SMAŽENÁ CIBULKA

  • 300 g cibule
  • 2 lžíce sádla

BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY

  • 1 kg brambor, varný typ C
  • 250 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sádla na hotové knedlíky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sůl

ŠPENÁTOVÉ PYRÉ

  • 1 kg čerstvého listového špenátu
  • 130 g oloupané cibule
  • 20 g strouhanky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sádla
  • pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na králíka

  • 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme najemno. Špek nakrájíme na hranolky 1×3 cm a dáme na 20 minut do mrazáku.
  • 2Troubu rozehřejeme na 140 °C. Králíka rozporcujeme, tedy oddělíme přední a zadní běhy, hlavu a nakonec rozpůlíme hřbet. Do jednotlivých porcí masa prořízneme tenkým nožem díry o velikosti hranolku špeku. Díry naplníme připravenými hranolky špeku. Zbylý špek nakrájíme na kostičky.
  • 3Maso ze všech stran důkladně osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Do kastrolu dáme nakrájenou cibuli a na ni položíme připravené maso. Přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list, zbylý špek a podlijeme vývarem.
  • 4Z pečicího papíru vystřihneme kolo s průměrem o něco větším, než je průměr kastrolu s králíkem. Papír zmačkáme a pod tekoucí vodou ho párkrát rozbalíme a opět zmačkáme. Následně jej rozložíme na králíka, kastrol přiklopíme poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 hodinu nebo než je maso měkké.
  • 5Poté sundáme poklici i papír, troubu rozpálíme na 200 °C, kastrol vrátíme do trouby a maso necháme opéct dozlatova.
  • 6Podáváme se špenátovým pyré, bramborovým knedlíkem, šťávou z pečení a smaženou cibulkou.

Postup na cibulku

  • 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za častého míchání ji orestujeme dozlatova. Stáhneme z ohně a necháme dojít.

postup na špenátové pyré

  • 1Listy špenátu zbavíme kořínků a stonků, důkladně několikrát propereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a rovněž nakrájíme najemno.
  • 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme česnek a 1 minutu mícháme.
  • 3Přidáme špenát, důkladně promícháme a na 1 minutu přikryjeme poklicí. Odkryjeme, promícháme a necháme další 1 minutu vařit. Pak špenát nahrubo rozmixujeme. Přidáme vejce a strouhanku, promícháme a necháme 1 minutu prohřát.
  • 4Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a promícháme.

postup na bramborové knedlíky

  • 1Do většího hrnce dáme vařit dobře osolenou vodu na knedlíky.
  • 2Ve druhém hrnci uvaříme brambory ve slupce do poloměkka. Když vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno na vál nebo do velké mísy. Přidáme škrob, mouku, vejce, 1 lžičku soli a co nejrychleji vymícháme vařečkou nebo ručně měkčí, ale kompaktní těsto.
  • 3Na pomoučeném stole či válu z těsta tvarujeme delší šišky (tak aby se vešly do hrnce s vodou) o průměru 5 cm. Ty ihned vkládáme do osolené vroucí vody. Po chvíli zkontrolujeme, že plavou, jinak je odlepíme ode dna. Vaříme na menším ohni 20–25 minut.
  • 4Rozehřejeme sádlo. Hotové knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a vložíme do mísy s rozehřátým sádlem, ve kterém je obalíme. Jen tak neoschnou, neokorají a zůstanou vláčné.
  • 5Šišku nakrájíme na 1,5 cm široké knedlíky.
Tip
Špek nakrájejte na tenké proužky. Prošpikujte jimi hřbet stehna i zadní běhy. Do každé porce vložte asi čtyři špalíčky špeku, zbytek můžete přidat do kastrolu. Pečicí papír v ruce zmačkejte a namočte do vody. Přikryjte jím králíka, aby nebyl suchý. Kastrol můžete zakrýt ještě pokličkou, králík má totiž tendenci se při pečení vysušit.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

KRÁLÍK

SMAŽENÁ CIBULKA

BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY

ŠPENÁTOVÉ PYRÉ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM