Milí zákazníci, abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, počet položek nákupu je omezen na 35. Současně rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami (s výjimkou seniorů a ZTP). Při přebírání nákupu mějte prosím roušku a pokud to není nutné, nevracejte nám tašky ani vratné obaly. Všechny Vás prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 500 g vepřové panenky
  • 80 g smetany, min. 31%
  • 70 g klobásy chorizo
  • 50 g oloupané cibule
  • 20 g rostlinného oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

POSTUP

  • 1
    Chorizo oloupeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky silné 3 mm. Cibuli nakrájíme najemno.
  • 2
    Maso očistíme od blan, odřízneme užší konce a použijeme je do jiného receptu. Z očištěného masa nakrájíme špalíčky silné 4 cm a důkladně je osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme z každé strany 2 minuty dozlatova. Poté maso opečeme po obvodu do zlatavé barvy. Opečené maso dáme odpočinout na talíř na teplé místo.
  • 3
    Do pánve, ve které se připravovalo maso, přidáme nakrájené chorizo a na středním ohni ho za častého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme cibuli a restujeme 5 minut. Často mícháme.
  • 4
    Přilijeme 250 ml vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod polovinu a vaříme 3 minuty. Přidáme smetanu, přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Obsah pánve vlijeme do mixéru a omáčku důkladně rozmixujeme. Poté ji přes cedník propasírujeme do čistého rendlíku, jen krátce prohřejeme a podáváme k masu.

TIP

Do omáčky můžeš dle chuti vmíchat několik kapek tabasca nebo špetku chilli koření. K přípravě budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef