Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g vepřové panenky
- 70 g klobásy chorizo
- 50 g oloupané cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 20 g rostlinného oleje
- 80 g smetany, min. 31%
SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Chorizo oloupeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky silné 3 mm. Cibuli nakrájíme najemno.
- 2Maso očistíme od blan, odřízneme užší konce a použijeme je do jiného receptu. Z očištěného masa nakrájíme špalíčky silné 4 cm a důkladně je osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme z každé strany 2 minuty dozlatova. Poté maso opečeme po obvodu do zlatavé barvy. Opečené maso dáme odpočinout na talíř na teplé místo.
- 3Do pánve, ve které se připravovalo maso, přidáme nakrájené chorizo a na středním ohni ho za častého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme cibuli a restujeme 5 minut. Často mícháme.
- 4Přilijeme 250 ml vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod polovinu a vaříme 3 minuty. Přidáme smetanu, přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Obsah pánve vlijeme do mixéru a omáčku důkladně rozmixujeme. Poté ji přes cedník propasírujeme do čistého rendlíku, jen krátce prohřejeme a podáváme k masu.
Tip
Do omáčky můžeš dle chuti vmíchat několik kapek tabasca nebo špetku chilli koření.
K přípravě budete potřebovat mixér.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef