Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

2 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g vepřové panenky
  • 70 g klobásy chorizo
  • 50 g oloupané cibule
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 20 g rostlinného oleje
  • 80 g smetany, min. 31%

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Chorizo oloupeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky silné 3 mm. Cibuli nakrájíme najemno.
  • 2
    Maso očistíme od blan, odřízneme užší konce a použijeme je do jiného receptu. Z očištěného masa nakrájíme špalíčky silné 4 cm a důkladně je osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a maso na něm opečeme z každé strany 2 minuty dozlatova. Poté maso opečeme po obvodu do zlatavé barvy. Opečené maso dáme odpočinout na talíř na teplé místo.
  • 3
    Do pánve, ve které se připravovalo maso, přidáme nakrájené chorizo a na středním ohni ho za častého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme cibuli a restujeme 5 minut. Často mícháme.
  • 4
    Přilijeme 250 ml vody, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod polovinu a vaříme 3 minuty. Přidáme smetanu, přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Obsah pánve vlijeme do mixéru a omáčku důkladně rozmixujeme. Poté ji přes cedník propasírujeme do čistého rendlíku, jen krátce prohřejeme a podáváme k masu.
Tip
Do omáčky můžeš dle chuti vmíchat několik kapek tabasca nebo špetku chilli koření. K přípravě budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE